Manchester City staar kolis suure summa eest liigarivaali ridadesse

Toimetas Ville Arike
Copy
Raheem Sterling lõi Manchester City kasuks 131 väravat ja võitis klubiga neli Inglismaa meistritiitlit.
Raheem Sterling lõi Manchester City kasuks 131 väravat ja võitis klubiga neli Inglismaa meistritiitlit. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Jalgpallimaailmas sai teoks suve suuremaid üleminekuid, Inglismaa koondise ründaja Raheem Sterling kolis kümnete miljonite naelsterlingite eest Manchester Cityst Londoni Chelseasse.

BBC teatel on tehingu väärtus 50 miljonit naela (ligi 60 miljonit eurot), 27-aastane mängumees sõlmis Chelseaga viieaastase lepingu.

City oli Sterlingu hankinud 2015. aastal Liverpoolist 49 miljoni naela eest. Ost tasus rohkem kui ära, sest Sterling lõi City eest 339 mänguga 131 väravat ning aitas klubil võita neli Inglismaa meistritiitlit.

Tegemist on Chelsea esimese suure ostuga pärast klubi minekut Roman Abramovitši käest USA ärimeeste omandusse. Cityst on Chelseasse liikumas ka hollandlasest keskkaitsja Nathan Ake ning Napolist samuti kaitsja Kalidou Koulibaly.

Miks Sterling soovis klubi vahetada? «Olen oma karjääris juba palju saavutanud, kuid võimalik on saavutada veel palju enam ning soovin seda teha Chelsea särgis, Thomas Tucheli käe all,» ütles tippründaja.

«London on minu kodu, siin kõik algas ning on suurepärane mängida nüüd iganädalaselt oma sõprade ja perekonna ees Stamford Bridge'il,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles