BLOGI ⟩ Paide pääses eurosarjas penaltiseeriaga teise ringi, üheksakesi lõpetanud Flora kaotas 3:0 eduseisust

Postimees Sport
Copy

Jalgpalli Konverentsiliiga esimeses eelringis pudenes konkurentsist mullu alagrupiturniirile jõudnud Tallinna Flora, kes läks kahe mängu kokkuvõttes küll SJK (Soome) vastu 3:0 juhtima, kuid sai kaks punast kaarti ning kaotas tänase korduskohtumise lisaajal 2:4 ehk SJK läks edasi koondskooriga 5:4.

Paide Linnameeskond aga pääses teise ringi, sest Tbilisi Dinamo vastu jäädi täna küll 0:1 ja 0:2 taha, kuid tänu 115. minuti tabamusele jõuti penaltiseeriani, kus pandi oma paremus maksma 6:5. 

Enne mängu:

Flora kohtub SJKga Soomes ning kuigi avakohtumist alustasid vastased paremini, siis kogu mängule mõeldes oli praegune Eesti meistriliiga tabeliliider selgelt parem ning vääris võitu. Matši ainsa tabamuse lõi poolkaitsja Martin Miller peaga.

Paide, kes peab oma euromänge Pärnus, jäi Tbilisis 0:1 ja 1:2 kaotusseisu, kuid rabeles neist eeskujulikult välja. Jah, pallivaldamist domineeris Dinamo, aga nagu Paide vasturünnakutega näitas, siis Gruusia klubi polnud kaitsefaasis piisava keskendumisega. 

Muide, 3:2 võit, mis tuli tänu Siim Lutsu, Ebrima Singhatehi ja Kristofer Pihti tabamustele, oli Paide esimene triumf eurosarjas. Ja Lutsust – Paidest pärit ääremängijast – sai esimene Kesk-Eesti klubi särgis eurosarjas värava löönud pallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles