Liverpooli väravavaht sattus veidra rassismisüüdistuse ohvriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pepe Reina
Pepe Reina Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Liverpooli väravavaht Pepe Reina on sattunud kummalise rassismiskandaali keskmesse. Nimelt eemaldati ränkade süüdistuste järel eetrist tema kodumaal Hispaanias vändatud telereklaam.

Hispaania kindlustuskompanii Groupama reklaamis satub väravavaht vastamisi põlisrahva hõimu ja nende kuningaga. Sõnademängu kasutades – Reina perekonnanimi tähendab hispaania keeles kuningannat – annab kuningas mõista, et Reinast peaks saama tema kaaslane.

Klipp pahandas aga väga organisatsiooni Operation Black Vote liikmeid, kelle meelest see on nii rassistlik kui ka seksistlik. Kaebuse järel lasi Groupama reklaami küll eetrist eemaldada, kuid rõhutas, et pole enda meelest mitte midagi valesti teinud. «Groupama ei leia, et see reklaam oleks mingilgi moel solvav ega diskrimineeriv,» seisis kindlustuskompanii avalduses.

«Ma olen mitmest asjast lausa rabatud,» sõnas aga Operation Black Vote’i kõneisik Simon Woolley. «Esiteks – mida hispaanlased arvaksid, kui inglased kujutaksid neid arenematute, juhmide ja loomalike homoseksuaalidena? Ja teiseks – mida küll Pepe Reinast mõelda? Ta on Liverpooli väravavahina ligi kümme aastat Inglismaal elanud – kas tema meelest on normaalne mustanahalisi inimesi sellisel moel kujutada? Kas ta arvab, et tema mustanahalised meeskonnakaaslased naeravad selle nalja üle?»

Vaata Reina väidetavalt rassistlikku ja seksistlikku reklaami SIIT (kõnealune klipp on seerias viimane).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles