Tänak nuriseb kiiruse üle: teame, kus mure on, aga ralli jooksul seda ei paranda

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai piloot Ott Tänak hoiab kodusel autoralli MM-etapil viie katse järel üldarvestuses teist kohta, kuid tunnistas, et võidu eest heitlemiseks hetkel kiirust ei paista olevat. Samas on tulemas vihm ja see võib olusid muuta.

Tänak näitas hommikul korraliku kiirust, kuid Toyota piloodi Elfyn Evansi vastu tal rohtu ei olnud. Walesist pärit piloot võitis kõik reede hommikul sõidetud neli katset ja hoiab 12,5 sekundiga Tänaku ees esikohta.

«Iseenesest üldiselt oli positiivne. Oleme tagasi service’s (hoolduspargis - K.E.) ja väga mingeid draamasid ei olnud,» ütles Tänak Eesti ajakirjanikele. «Samas kiirusest on ilmselgelt puudu. Päris võidu peale hetkel ei sõida, aga liiga kaugel ka veel ei ole. Ilm ehk tuleb ka mängu ja võib mängu muuta. Eks näis, mis teine pool päevast toob.»

Samas on ta murelik vahe pärast, mis hetkel liidriga juba sisse on tulnud. «12 sekundit on Eesti mõistes suur vahe. Siin tulevad sekundid raskelt. Aga iseenesest me omalt poolt väga midagi maha jätnud ei ole. Tagasi ei ole mõtet vaadata, tuleb edasi vaadata,» rääkis ta.

Hyundai piloot tunnistas, et Rally Estoniale ei tuldud hea ettevalmistuse pealt ja seetõttu üritatakse nii palju kohaneda kui võimalik.

Päeva teisel katsel Mustvees oli võrreldes möödunud aastaga uusi lõike, millest mõni oli ka parajalt tehniline. «Kindlasti üks lõik, mis oli vähe kitsam puude vahel, seal tuli silmad lahti hoida ja puudest eemal hoida. Eks see kindlasti eriline ole võrreldes muudega,» kirjeldas Tänak.

Tema olekust oli näha, et täit rahulolu eestlasel hetkel ei ole ja seda tunnistas ta ka ise. «Eks rahul olemiseks peaks kindlasti samm edasi olema. Hetkel üritame aru saada, kus oleme ja loodetavasti õnnestub natuke olukorda parandada,» rääkis 2019. aasta maailmameister.

Ta proovis vahepeal katsete vahel ka seadistust muuta, kuid lõpuks muutis selle uuesti ka tagasi, sest asjad paremaks ei läinud. «Midagi huvitavat ei õppinud ja lõpuks teame, kus mure on. Aga need on asjad, mida ralli jooksul ei õnnestu parandada. Üritame leida viise, kuidas olukorda paremaks saada, aga üleüldiselt on see keeruline väljakutse,» sõnas ta.

«Asi ei olegi probleemis, et midagi on katki või valesti. Üleüldine kontseptsioon ei tööta ja mingid asjad võiksid olla paremal tasemel, aga eks me peame töötama tööriistadega, mis meil on. Seda me muuta ei saa,» lisas ta.

Milline on siht pärastlõunaseks katsete ringiks?

«Nagu ma ütlesin, raske on suurt muudatust teha, midagi uut välja ei võlu. Aga teine ring on alati teistmoodi. Tee saab katki olema ja kuuldavasti tuleb vihma ka. Vesi ja ilm võivad olukorda muuta,» vastas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles