Reeglit rikkunud Tänak sai kohtunikelt ajatrahvi

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak tänavusel Rally Estonial.
Ott Tänak tänavusel Rally Estonial. Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum

Autoralli MM-sarja kodusel Rally Estonia etapil tegi Tänak päevale korraliku alguse, kuid sai ootamatu tagasilöögi. Nimelt määrasid kohtunikud talle 10-sekundilise ajatrahvi

Rally Estonia kohtunikud avaldasid otsuse number kaks, millest selgus, et eestlasele määrati 10-sekundiline ajatrahv, sest ta ei sõitnud eile õhtul ette nähtud HEV-tsoonis ainult hübriidajami jõuga, kuigi seal selline kohustus on.

Kohtunikud kuulasid üle ka Hyundai tiimimänedžeri Pablo Marcose, kes seletas, et kaardilugeja (loe: Martin Järveoja) ei olnud kindel määratud alas hübriidrežiimile ümber lülitamise osas, sest seal järgnes pärast autopesule kohe tõus. Kahjuks ei maininud kaardilugeja sellest tiimi mänedžeri.

Kuna tiim ühestki tehnilisest probleemist teada ei andnud ning hübriidajami tootja Comact Dynamics kinnitas, et sellega probleeme ei olnud, siis rikuti reegleid ja karistuseks määrati ekipaažile 10-sekundiline trahv. See kukutab Tänaku ja Järveoja ralli üldarvestuses kolmandale kohale. Ralli liidrist Elfyn Evansist jäädakse maha 22,5 sekundiga. Nende ette mahub veel ka Kalle Rovanperä, kellest ollakse maas 3,8 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles