Rahvusvaheline Spordikohus ei halastanud Venemaa jalgpallile (1)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Venemaa meeste jalgpallikoondis enne sõprusmängu Hispaania koondisega aastal 2017.
Venemaa meeste jalgpallikoondis enne sõprusmängu Hispaania koondisega aastal 2017. Foto: ANATOLY MEDVED/SIPA/Scanpix

Rahvusvaheline Spordikohus (CAS) andis vastuse Venemaa jalgpalliliidu kaebekirjale, kus apelleeriti selle vastu, et nende riigi klubidel ja koondistel ei lubata UEFA ja FIFA turniiridel osaleda.

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) ja Rahvusvaheline jalgpalliföderatsioon (FIFA) määrasid 28. veebruaril sõja algatamise tõttu Ukrainas Venemaa koondistele ja klubidele selged sanktsioonid, millega vähemalt aastaks eemaldatakse nood oma võistlustelt eemaldati.

Venemaa jalgpalliliit koos riigi klubide FC Zeniidi, FC Sochi, CSKA Moskva ja Dinamo Moskvaga saatsid teisel mail kaebekirja, kus nõudsid, et otsus tühistataks.

Rahvusvaheline Spordikohus otsustas apellatsiooni mitte arvesse võtta ja keelud jäid kehtima. Põhjenduseks toodi välja seda, et Ukraina ja Venemaa sõjaline konflikt on tekitanud rahvusvaheliselt sellise olukorrale, millele UEFA ja FIFA ei saanud mitte reageerida.

Huvitaval kombel ei kasutatud otsuse tekstis kordagi sõna «sõda», vaid konflikt Ukraina ja Venemaa vahel. Seda pani tähele ka reporter Tariq Panja väljaandest New York Times, kelle sõnul soovitakse, et see juhtum ei saaks eeskujuks tulevastele situatsioonidele, kus sõja tõttu riike sellisel viisil karistada võib.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles