PM OREGONIS ⟩ Uskumatu seeria lõpetanud Ukraina kõrgushüppaja pääses MM-finaali: pidin okupeeritud alal treenima metsavahel

Jarmo Jagomägi
Copy
Andri Protsenko Oregoni MMil.
Andri Protsenko Oregoni MMil. Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS/Scanpix

Oregoni osariigis Eugene'is peetava kergejõustiku MMi alguse toredaima õnnestumise sai kirja Ukraina kõrgushüppaja Andri Protsenko.

34-aastane sportlane jäi 2.28 ületamisega jagama kvalifikatsiooni esikohta. Mõistagi tagas see koha finaalis, mida Protsenko on väga kaua oodanud.

«See on mu seitsmes MM, aga kujutate ette, et pääsesin esimest korda finaali!? Olin eelnevatel aastatel palju paremini valmis, aga Eugene'is finaali jõudmiseks oli mul eriti suur motivatsioon,» rääkis Protsenko, kes jäi pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse kodumaale lõksu. 

«Mul polnud aimugi, kas suudan Oregonis kokku panna korraliku hoojooksu, äratõuke ja hüppe. Pidin oma ettevalmistuse strateegiat muutma rohkem kui 30 protsenti,» jutustas kõrgushüppaja. 

«Ma ei saanud okupeeritud Hersoni linnast enne märtsi lõppu lahkuda. Loomulikult üritasin treeninguid kuskil põldudel või metsavahel jätkata, ent see polnud põhja loomiseks piisav.

Aga pärast tänasel võistlusel 2.25 ületamist tundsin end juba enesekindlalt. See oli tehniliselt puhas ja hea katse. Kui suudan nii ka finaalis esineda, jään rahule.»

Kuigi välitingimustes peetud MMidel pole Protsenko õnnestunud, leiab tema auhinnakapist mitu tiitlivõistluste medalit. Ukrainlane on võitnud hõbeda nii sise-EMilt kui ka -MMilt ning suviselt EMilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles