Venemaal vangis istuva korvpalluri koduklubi asus teda kohtus kaitsma

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Brittney Griner.
Brittney Griner. Foto: AFP / Scanpix

Venemaal narkootikumide smuugeldamise eest vangistuses viibiv naiste korvpallitäht Brittney Grineri koduklubi UMMC Jekaterinburgi spordidirektor ja üks mängija astusid täna kohtupinki.

Ameeriklanna tiimikaaslane Jevgenia Beljakova ja klubi spordidirektor Maksim Rõabkov ütlesid oma tänastes tunnistustes, et Griner on olnud kõigile eeskujuks nii korvpalliväljakul kui ka tavaelus, selle kuue aasta jooksul kui ta Venemaal mänginud on. 

«Brittney on alati olnud väga hea tiimikaaslane. Minu roll on siin täna teda toetada. Me igatseme teda väga. Mul on hea meel teda näha ja ma loodan, et see kohtuprotsess saab kiiresti läbi ja lõppeb tema jaoks positiivselt,» ütles Grineri tiimikaaslane Beljakova.

«Meie ülesanne oli siin täna rääkida oma klubi mängija iseloomust. Tal on olnud suur roll Jekaterinburgi klubi edus ja ka positiivne mõju kogu Vene korvpallile. Täna oli esimene kord veebruarist saadik kui me oma mängijat nägime,» sõnas Jekaterinburgi klubi spordidirektor.

«Täna oli Brittney jaoks väga emotsionaalne päev. Ta nägi täna oma klubi esindajaid, kes andsid mu kliendi kohta väga positiivse iseloomustuse,» ütles Grineri advokaat Reutersile.

WNBA staar võttis 7. juulil kõik süüdistused omaks.

«Mul oli pakkimisega kiire. Ja tarvikud sattusid eksikombel mu kotti,» ütles Griner.

Ameeriklannat ähvardab süüdimõistmise korral 10-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles