PM OREGONIS ⟩ Uskumatu MM-debüüdi teinud 17-aastane Bruus: olen šokis! (3)

Jarmo Jagomägi
Copy
Karmen Bruus MMi debüüdil.
Karmen Bruus MMi debüüdil. Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/Scanpix

«Ma olen šokis!» sõnas 17-aastane kõrgushüppaja Karmen Bruus veidi pärast seda, kui oli MMi debüütvõistlusel jõudnud finaali ehk 12 parema sekka.

USAs Eugene'is peetaval suurvõistlusel ületas Bruus järjepanu avakatsel 1.75, 1.81, 1.86 ja 1.90. Esimene libastumine tuli 1.93 peal, ent siis alistus ka see kõrgus, mis tähistab nii isiklikku, Eesti U18 kui ka U20 rekordit.

«Ma olen šokis! Mis just juhtus...» kirjeldas andekas sportlane esimesi emotsioone. «Kõik läks väga hästi. Esiteks oli hoojooks palju parem kui tavaliselt, polnud passiivne. See andis väga palju enesekindlust, et võiks tulla hea võistlus, ja miks mitte finaali saada.»

Bruus võttis Hayward Fieldi staadioni mõnusast melust ja õhkkonnast viimast. «Väga mõnus oli, nautisin täiega! Väga-väga hea oli hüpata,» rõõmustas ta. «Tingimused olid väga head. Polnud liiga kuum. Tartaan oli täpselt õige.»

Bruus on kogu MMi üks nooremaid sportlasi. Sellele vaatamata läks ta võistlusele vastu väga rahulikult.

«Tegelikult polnudki suurt närvipinget. Jeruusalemmas [U18 EMil] oli suurem pinge sees. Seal oli võib-olla väike kohustus peal. Siin oli pigem mõnus ärevus. Kõik oli väga hästi,» arutles kõrgushüppetalent. 

Enne tänast oli Bruus 1.90 väljas ületanud korra, tippmark 1.91 pärines sisevõistluselt. Kas kvalifikatsiooni eel käis peast läbi, et võiks MM-finaali jõuda?

«Kuskil sisimas lootsin, et saaksin edasi. Aga see polnud mu põhieesmärk. Ma ei hakanud endale pingeid peale panema. Läksin lihtsalt nautima ja hüppama nii hästi kui oskan,» vastas Bruus, kes kasutab sama lähenemist ka finaalis.

Kui palju jäi täna veel varuks? «Tehnilise poole pealt ikka on veel varu. Kindlasti saanuks mingitele asjadele paremini keskenduda. Näiteks vajusin kohe alguses lati peale. Usun, et finaaliks on veel varu,» tõdes Bruus.

Finaal toimub Eesti aja järgi kolmapäeva varahommikul kell 3.40. Vahepeal plaanib Bruus nii puhata kui ka treenida, täpsem plaan pannakse paika koos treeneri Mehis Viruga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles