Endine WADA president tuli lagedale šokeeriva avaldusega: venelased üritasid mind mürgitada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sir Craig Reedie.
Sir Craig Reedie. Foto: DENIS BALIBOUSE

Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) endine president Sir Craig Reedie avaldas oma värskelt ilmunud autobiograafias, et venelased üritasid teda omal ajal mürgitada. 

Reedie sõnul hakkas sündmusteahel hargnema siis, kui tema juhitud WADA avaldas laiaulatusliku raporti Venemaal toimuva riikliku dopinguskeemi kohta, mille tulemusena jäid paljud suurriigi sportlased Rio olümpialt kõrvale. Sama dopinguskandaali jätkuna pole Venemaa saanud viimasest kahest olümpiast üldse enda lipu alt osa võtta. 

«Ühel päeval tulid viis Suurbritannia julgeolekutöötajat minu Bridge of Weiris, mis on Glasgow'st veidi läänes, asuvasse koju, et kontrollida kogu mu varustust – lauaarvutit, sülearvutit, iPadi ja mobiiltelefoni – ning teha minuga lisaks kahetunnine intervjuu,» sõnas Reedie oma raamatus «Delivering London's Olympic Dream: A Long Life in Sport».

«Ma polnud kunagi varem kurtnud enda tegemiste üle spordis, kuid tolle vestluse käigus anti mulle teada, et seesama Venemaa luureagent, keda süüdistatakse Skripali mürgitamises, sihtis ka mind,» avaldas Reedie.

Sergei Skripal on endine Venemaa luureohvitser, kes töötas tegelikult 1990ndatel ja 2000ndate alguses topeltagendina hoopis brittide jaoks. 2018. aastal mürgitati teda ja tema tütart Juliat närvimürgiga Novitšok, kuid mõlemad jäid elama. Praegu elavad isa-tütar koos Uus-Meremaal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles