Mullu Euroopa meistriks kroonitud Lucas Leok jäi tänavu esimesena pjedestaalilt välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lucas Leok
Lucas Leok Foto: Facebook @Lucasleok111page

Sel nädalavahetusel toimus Tšehhis Loketi krossirajal EMX 65 ja EMX 85 klasside Euroopa meistrivõistluste finaaletapp. Eelmise aasta Euroopa meister Lucas Leok tuli tänavu samas klassis neljandale kohale. EMX 85 klassis platseerus Gregor Kuusk 14ndaks.

Laupäevases avasõidus tehnilise rikke tõttu kümnenda kohaga leppinud Leokil olid pühapäevaks tiitlilootused sisuliselt kadunud, mis võimaldas tal teises sõidus sõita juba pingevabalt.

Leok tegi väga hea stardi ja võttis sisse viienda koha. Esimestel ringidel õnnestus tal teha veel mitu möödasõitu ning peagi oli ta laupäevase võidumehe Ricardo Baueri (Austria) selja taga. Kaks esimest näitasid rajal sarnast kiirust ja finišijoon ületatigi järjekorras Bauer, Leok ning kolmandaks platseerus Pau Caudet Ruiz (Hispaania) kolmandaks.

Meie poistest jõudsid kahekümne sekka veel Aston Allas ja Leslie Puller, kes olid vastavalt 14. ja 16.

EM-sarja kokkuvõtts tuli Lucas Leok 33 punktiga neljandale kohale. Euroopa meistriks krooniti 50 punktiga Bauer, teiseks tuli 38 punktiga Caudet Ruiz ja kolmandaks 36 punktiga Jorge Salvador. Ilusa tulemuse tegi ka Puller, kes 14 punktiga 12. koha sai. Allas oli seitsme punktiga kaheksateistkümnes ja Lustus viies punktiga kahekümneesimene.

EMX 85 klassi teises sõidus oli eestlastest parim Gregor Kuusk. Stardi järel kerkis ta küll korraks 12ndaks, kuid ringi lõpuks langes 17. kohale. Sõidu edenedes suutis Kuusk leida hea sõidurütmi ja hakkas positsiooni parandama, lõpetades lõpuks 11. kohal. 

Eilses avasõidus 10. koha saanud Tristen Mardo oli teises sõidus 20, Jan Marten Paju sai 32. koha ja suure kukkumise üle elanud Travis Leok 36. koha. Esikoha teenis kodupubliku rõõmuks Vitezlav Marek (Tšehhi), teine oli Gyan Doensen (Holland) ja kolmas Filippo Mantovani (Itaalia).

Sarja kokkuvõttes oli meie parim Kuusk, tulles 14 punktiga 14ndaks. Mardo teenis 12 punktiga 16. koha, Paju oli 34. ja Leok 38. Euroopa meistriks krooniti 47 punkti kogunud Marek, samade punktidega oli teine Doensen. Kolmandaks tuli 40 punktiga Mantovani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles