Tallinnas kasvas sporditoetus tänavu kümme protsenti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Toomas Huik

Tallinna Spordi- ja Noorsooamet on sõlminud enamike spordiklubidega lepingud sporditegevuse toetamiseks – ühtekokku toetab linn tänavu 19 157 spordiharrastajat vanuses 4-19 eluaastat ja möödunud aastaga võrreldes on sporditegevuse toetus kasvanud 10%. Ühtekokku jagab Tallinna linn sporditegevuse toetuseks 3 950 000 eurot 156-le spordiklubile.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul kujuneb selle aasta laste ja noorte sporditegevuse pearaha baassummaks 165 eurot, samas kui möödunud aastal oli see 163 eurot. «Kvaliteetse spordiklubi puhul lisandub tänavu veel ka pearaha 45 eurot lapse kohta, varasematel aastatel sellist lisatoetust ei ole olnud. Kvaliteetse spordiklubi toetust eraldati kokku 20 spordiklubi 6299-le harrastajale, seega kolmandik toetatavatest spordiharrastajatest käib nö. kvaliteetses spordiklubis,»märkis Kõlvart.

Suurimateks sporditoetusteks noore harrastaja (vanuses 16-19) kohta on näiteks purjetamises 341 eurot, jalgrattaspordis 336, ujumises 305, jäähokis 339, iluuisutamises 278 ning judos ja võrkpallis 269 eurot.

 Kvaliteetse spordiklubi määramise peamiseks eesmärgiks on väärtustada ja tunnustada suurema võimekusega spordiklubisid Tallinnas. Spordiklubikvaliteedi määramisel lähtutakse mitmest aspektist – harrastajate arv peab olema vähemalt 300, spordiklubi saavutused/ tulemused peavad olema alaliidu Eesti edetabelis esimeses kolmandikus, spordiklubi peab korraldama ise võistlusi, klubis peavad töötama IV ja/või V kvalifikatsioonitasemega treenerid ning spordiala peab kuuluma eelisarendatavate spordialade hulka. Kvaliteetse spordiklubi toetust eraldatakse ka spordiklubidele, kus harrastajate arv on väiksem kui 300, kuid spordiklubi asub oma saavutustega alaliidu Eesti edetabelis esimesel kohal.

Spordiklubid, kellele nö. kvaliteetset toetust tänavu eraldati, on MTÜ Tallinna Iluuisutamiskool, SK FC Levadia Jalgpallikool, MTÜ Kalevi Jalgrattakool, MTÜ Aitado Klubi, Spordiklubi Rim, Tallinna Spordikool Alitus/Vars, Siili Palliklubi, OÜ Rein Ottosoni Purjespordikool, Katleri Taekwondoklubi, SA US Tenniseakadeemia, TOPi Ujumisklubi, võimlemisklubi Piruett, MTÜ Tantsustuudio Kreedo Dance, Audentese Spordiklubi, Nõmme Spordiklubi, Tallinna Spordiselts Kalev, Spordiklubi Garant, MTÜ Spordiklubi Nord, Spordiklubi Reval Sport, Jyoshinmon Shorinryu Karate-Do Eesti Liit.  

Sporditegevuse toetus on ettenähtud spordiklubidele ja -koolidele 4-19-aastaste Tallinna laste, noorte ja puuetega harrastajate ning püsiva töövõimetusega (vähemalt 40%) inimeste sporditegevuse korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles