Kaur kohutavates tingimustes sõidetud punktikatsest: lõbus oli

Karl Mihkel Eller
Copy
Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

WRC2-arvestuses tuli suurimate lootustega Rally Estonial eestlastest starti Egon Kaur, kes suutis reede hommikul korra ka seal esikoha haarata. Kahjuks pidi ta reedel katkestama ja seetõttu kukkus ta suurest mängust välja.

Reede õhtul purunes Kauril kahel järjestikusel kiiruskatsel rehv ja kuna kaasa oli võetud vaid üks varu, tuli tal päev katkestada. Kuigi eestlane jätkas super-rally süsteemis, siis kõrgest mängust oli ta välja kukkunud.

«Lõpuks ikka finišis,» sõnas Kaur pärast võistlust Postimehele. «Kokku võtaks [ralli] samamoodi nagu ilm oli, kogu aeg vahelduv. Vahepeal oli sinav päike, siis paduvihm tõmbas selle maha.

Pärast reedest ebaõnnestumist rehvidega võtsime laupäevaseks eesmärgiks autoga tegeleda. Hommikune tempo oli reedel hea, aga teisel läbimisel ei tundnud end autos hästi,» seletas rallisõitja.

Terve päev seadistamist kandis vilja, sest viimasel päeval noppis Kaur kuuelt katselt neli katsevõitu. Üks kiiruskatse, kus tal ei õnnestunud kiireim olla, oli punktikatse, kus olid kogu ralli kõige keerulisemad olud. Kuidas seal sõita oli?

«Lõbus. Uisutamist oli kõvasti. Sõitsin nii palju, kui pidamist oli. Midagi suurt seal enam üritada ei olnud mõtet,» tunnistas Kaur.

Kuigi Kaur oli ainuke eestlane, kel õnnestus WRC2-arvestuses katsevõite noppida, siis klassi lõppjärjestuses jäi ta alles 12. kohale. Parima eestlasena sai Georg Linnamäe seal seitsmenda koha. Gregor Jeets oli 11. ja Priit Koik ralli lõppu ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles