Kohtunikud: Tänak valetas ja saab 1000 eurot trahvi (6)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänakul polnud sõitjatest ainsana WRC-sarja promootori nokamütsi Tartu poodiumil peas.
Ott Tänakul polnud sõitjatest ainsana WRC-sarja promootori nokamütsi Tartu poodiumil peas. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Pärast Rally Estoniat määrasid kohtunikud Ott Tänakule kopsaka rahatrahvi. Nimelt eksis eestlane reeglite vastu ning lisaks esitas kohtunikele valeväiteid.

Pärast Rally Estoniat selgus, et kohtunikud on määranud kolmanda koha teeninud Tänakule 1000 eurot trahvi. Lisaks sellele on teda trahvitud tingimisi 3000 euroga, ent see läheb täimisele, kui ta eksib taas samade reeglite vastu. Mis aga juhtus?

Kohtunikud leidsid, et Tänak eiras poodiumil ja pressikonverentsil kehtivaid reegleid – ta ei kandnud piisavalt kaua WRC-sarja promootori nokamütsi. Nimelt eemaldas ta kahel korral poodiumil peakatte enne rahvushümni mängimist ega pannud seda enam pähe. Ka ei kandnud Tänak nokamütsi pressikonverentsil.

Tänak selgitas eksimust sellega, et tema müts sai vahuveini pritsimise ajal märjaks ja õues oli õhutemperatuur madalale langenud ning seetõttu otsustas ta mütsi kandmisest loobuda. Sama põhjuse tõi ta ka Tartu lõpupoodiumi kohta.

Kohtunikud vaatasid hiljem videokordused üle ning selgus, et Tänak valetas neile: tal ei olnud vahuveini pritsimise ajal WRC promootori nokamütsi peas, mis tähendab, et see ei saanud märjaks.

Hyundai meeskonnale pole see esimene sarnane rikkumine. Kohtunikud märkisid, et samas olukorras oli tiim ka 2021. aasta Kataloonia MM-rallil.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles