EOK premeeris EMil kuldmedaleid võitnud Jefimovat ja Karelsoni

Postimees Sport
Copy
Eneli Jefimova Tokyo olümpial.
Eneli Jefimova Tokyo olümpial. Foto: Postimees/Scanpixs Baltics

Eesti Olümpiakomitee premeeris juuni lõpus juunioride Euroopa meistrivõistlustel kuldmedaleid võitnud ujujat Eneli Jefimovat ja maadlejat Richard Karelsoni ning nende treenereid.

Rumeenias Bukarestis ujumise juunioride Euroopa meistrivõistlustel kolm kuldmedalit võitnud Eneli Jefimovat premeeritakse 8000 euroga ning tema treenerit Henry Heina 4000 euroga. Jefimova võitis Bukarestis kuldmedali nii 50 m, 100 m kui ka 200 m rinnuliujumises, kuid et vaid kaks viimast on olümpiadistsipliinid, pälvib Jefimova preemia kahe kuldmedali eest.

Itaalias Roomas toimunud maadluse U20 EMil kuldmedali võitnud Richard Karelsoni premeerib EOK 4000 euroga ning tema treenereid Igor Annust ja Ivar Kotkast kumbagi 1000 euroga. Karelson võitis kuldmedali kreeka-rooma maadluses kaalukategoorias kuni 97 kilogrammi.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt EOK Täitevkomitee kinnitatud korrale. Selle kohaselt on olümpiaaladel juunioride Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitmise korral sportlase preemia suuruseks 4000 eurot, hõbemedali korral 2000 eurot ja pronksmedali korral 1000 eurot. Medalivõitjate treenerite preemia on pool sportlasele makstavast summast.

Väljamaksmisele kuuluvad preemiarahad eraldab EOK taotlusel Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles