BLOGI ⟩ Oregoni MMi 5. päev: Eesti rekordit korranud Bruus lõpetas debüüdi kõrge 7. kohaga! Nukrale Mägile 8. koht (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Karmen Bruus MM-finaalis.
Karmen Bruus MM-finaalis. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

USAs Oregoni osariigis Eugene'is peetava kergejõustiku MMi viienda päeva ilusaima tulemuse pakkus 17-aastane Karmen Bruus, kes on praeguse seisuga maailma seitsmes kõrgushüppaja. 400 meetri tõkkejooksus rikkus Rasmus Mägi finaali ootamatu tervisemure.

Enne võistluspäeva

Eesti koondise senise MMi suurima üllatuse sepistas debüüdil finaali jõudnud Bruus. 17-aastane eestlanna viis kvalifikatsioonis isikliku rekordi 1.93 peale ja sellest piisas varuga, et tosina parema sekka mahtuda. 

«Ma olen šokis! Mis just juhtus...» kirjeldas andekas sportlane esimesi emotsioone pärast eelvõistlust. «Kõik läks väga hästi. Esiteks oli hoojooks palju parem kui tavaliselt, polnud passiivne. See andis väga palju enesekindlust, et võiks tulla hea võistlus, ja miks mitte finaali saada.»

Favoriitide ringi kuulv Mägi mängis poolfinaalis enda ja fännide närvidega. Ta pääses kaheksa parema hulka napilt, aegade võrdluses viimasena. See aga ei tähenda, et tal poleks finaalis võimalust.

«Tänane on möödas. Poolfinaalid kipuvad olema kõige ebameeldivamad. Koht kohaks. Finaal tuleb teistmoodi jooks, seal on hammustada küll,» märkis Eesti rekordimees vahetult pärast poolfinaali.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles