Rally Estonial WRC-ajalugu teinud Virvese kaardilugeja: naine ja mees ralliautos on hea kooslus

Karl Mihkel Eller
Copy
Junior WRC-sarja sõitja Robert Virvese kaardilugeja Julia Thulin tahab tulevikus end proovile panna WRC-klassis ehk Rally1-autodel.
Junior WRC-sarja sõitja Robert Virvese kaardilugeja Julia Thulin tahab tulevikus end proovile panna WRC-klassis ehk Rally1-autodel. Foto: Eero Vabamägi

Rally Estonia MM-etapil juunioride arvestuses osalenud Robert Virves ja kaardilugeja Julia Thulin said teise koha. Rootslanna oli aga osa ajaloolisest saavutusest, sest kunagi varem pole MM-sarjas kaksikvõitu saanud naised. Ka juunioride klassis võitnud soomlasel Sami Pajari oli naiskaardilugeja – Enni Mälönen. Tegemist on tulemusega, mida pole terve ralli MM-sarja ajaloo jooksul varem juhtunud.

Lõuna-Eesti teedel toimunud ralli oli Virvese ja Thulini jaoks teine ühine võistlus, esimene koostöö toimus eelmisel kuul Poola EM-etapil. 25-aastane rootslanna ütles intervjuus Postimehele, et tema siht on kaardilugejana jõuda WRC-klassi.

Kuni juunini oli Virves sõitnud Eesti kaardilugejatega ning inglise keelse legendi kasutusele võtmine oli tema jaoks midagi uut. Koostöö on aga klappinud ning see on väljendunud ka tulemustes. Rally Estonial võideti 17 kiiruskatset, mis on rekordiline, sest juunioride klassis püsis senine tippmark 2008. aastast Sébastien Ogier’ käes, kes oli neid Jordaania rallil võitnud 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles