Absurd: Barcelonaga liitunud Lewandowskil ei lubata Hispaanias mängida

Karl Mihkel Eller
Copy
Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. Foto: Imago/Newspix/Scanpix

Hispaania liiga kulupiirangu tõttu ei ole FC Barcelonal veel lubatud registreerida kuute staarmängijat – sealhulgas nende uustulijat Robert Lewandowskit. Kataloonia klubi peab lähinädalatel suutma müüa mängijad ja pidama palgaläbirääkimisi.

Barcelonal on väidetavalt 1,3 miljardi euro suurune võlg, kuid ometi lendas Barcelona üleminekuturule täie jõuga peale. Barcelona kulutas kahele ründajale 103 miljonit eurot: Lewandowski soetati Müncheni Bayernist ja Raphinha Leeds Unitedist. Vaid Manchester City ja Leeds tegidki sel suvel rohkem kulutusi.

Hetkeseisuga ei lubata neid ja ka näiteks uusi tulijaid Andreas Christenseni ja Franck Kessié’t, aga ka vanu olijaid, kellega pikendati lepingut, nagu Ousamane Dembélé ja Sergi Roberto, Barcelona nimekirja registreerida.

Põhjuseks Hispaania kõrgliiga kululimiidi, mis lähtub viimaste aastate sissetulekutest ja kulutustest. Barcelona on ainuke klubi, kel on vaja kõvasti kokku hoida, sel aastal 144 miljonit. Kuna mängijatele tuleb palka ikka maksta (mõned nõustusid kärbetega), ei piisanud neile isegi 205 miljonist, mis saadi teleõiguste müügist.

Järgmise paari nädala jooksul peab Barcelona võib-olla tegema raamatupidamistrikke ja müüma rohkem õigusi või mängijaid. Igatahes on klubi hingekirjas praegu väga palju ründajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles