Eestlane tuli jetispordis viiendat korda Euroopa meistriks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ander-Hubert Lauri
Ander-Hubert Lauri Foto: Arek Rejs

Portugalis toimus nädalavahetusel jetispordi EM-sarja kolmas etapp, kus juunioride SKI Junior GP3.3 vanuseklassis tuli Euroopa meistriks Ander-Hubert Lauri.

Kui kogu EM-sari koosneb neljast etapist, siis juunioritel selgitati Euroopa meistrid välja kahe etapiga, millest esimene toimus Poolas Elkis. Kokku oli eestlasi Portugali etapist osa võtma sõitnud üheksa sportlast.

Ander-Hubert Lauri alustas sellel hooajal juunioride vanemas vanuseklassis SKI Junior GP3.3, kus tohivad kaasa sõita kuni 15-aastased noored. Hooaja esimesel EM-etapil Poolas jäi ta napilt ühe punktiga suurima konkurendi ungarlase Lajos Komonyi järel teiseks. Hea sõidu korral oleks võinud veel tiitliheitlusesse sekkuda Portugali piloot Manuel Leite, kes oli Poolas kolmas.

Esimesel sõidul sai Lauri stardist hästi minema ja hoidis konkurente kuni sõidu lõpuni kenasti seljataga. Teise koha võttis üllatuslikult Martim Marques Portugalist ja Komonnyi oli kolmas.

Teises sõidus sai Lauri ka ilusti kohe stardist eest ära ja lõpetati samas järjestuses nagu esimene sõit. Kolmandas sõidus aga ei saanud Lauri jett stardist hoogu üles ja seepärast hakkas ta konkurente jälitama viiendalt kohalt. Kaks kohta suutis Lauri sõiduga tagasi võtta ja kolmandast sõidust kolmas koht. Sõidu võitis Marques ja teine oli Komonyi. Ühe punktiga võttis Lauri etapivõidu Marquesi ees ja tema viies Euroopa meistritiitel tuli kuuepunktise eduga Komonyi ees.

«Oli päris pingeline – kaks nädalat tagasi jooksis minu võistlusjetil mootor kokku ja nii halvasti, et tuli uus mootor muretseda. Valmis jõudsime sellega aga testimiseks ja korralikuks sissesõiduks jäi vähe aega. Proovisime veel siin kohapeal seadeid muuta, mis ka osaliselt töötas. Esimesed stardid olid head aga viimases pidime 15 minutit vees starti ootama ja tõenäoliselt see probleemi tekitas. Tahan tänada oma poolehoidjaid ja eriti ema ja isa ilma kelleta ei oleks mul võimalik võidu sõita,» võttis Lauri võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles