BLOGI ⟩ Vormi otsiv Kontaveit jõudis Hamburgi turniiril veerandfinaali (3)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: IMAGO/Mathias Schulz

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) alistas Hamburgi WTA-turniiri teises ringis rootslanna Rebecca Petersoni (WTA 93.) 6:3, 6:2 ja tagas sellega koha veerandfinaalis.

Kontaveit alustas kohtumist hästi ja teenis murde, kuid Petersonil oli sellele vastus olemas. Mäng kulges võrdses toonis, kuid Eesti esireket oli kohati parajalt rabe. Seisul 2:2 õnnestus maailma teisel reketil veel üks murre kätte saada. Avaseti lõpetas Kontaveit samuti murdega ning võitis selle 6:3.

Teises setis mängis Kontaveit juba kindlamalt ja kuigi eksimusi tuli ikka sisse, siis seisul 2:1 sai ta teise seti esiemse murde. Teine murre tuli seisul 5:2 ning sellega vormistas Kontaveit mängu võidu. Kokku kestis kohtumine üks tund ja 20 minutit.

Statistika näitab, et suure eelise sai Kontaveit servil. Kontaveidi esimeselt servilt võidetud punktide protsent oli 69 ja teiselt servilt võidetud punktide võiduprotsent 62. Petersonil olid vastavad näitajad 50 ja 39. Lisaks sellele õnnestus Kontaveidil lüüa kaks ässa Petersoni nulli vastu. Eestlanna ei teinud ühtegi topeltviga, kuid Petersonil kogunes neid viis. Kusjuures neist kolm tulid ühes geimis.

Enne kohtumist:

Kontaveidi vastane on Eesti juurtega rootslanna Rebecca Peterson (WTA 92.), kellega ta noorteklassides korduvalt vastamisi läks ning seeläbi heaks sõbrannaks sai.

WTA-karussellil on nad omavahel kohtunud aga kõigest kahel puhul: esmalt 2011. aasta Stockholmi turniiril, kus Kontaveit võitis 6:4, 7:6(5), ning teist korda alles mullu oktoobris Rumeenias toimunud WTA-turniiri poolfinaalis, kus Kontaveidi võidunumbrid olid 6:3, 6:2.  

Kuigi varasem ajalugu ning edetabelikoht võiksid soosida eestlannat, ootab Kontaveit siiski tasavägist duelli. «See tuleb igal juhul raske mäng, kuna Rebeccale meeldib liival mängida ja see sobib tema mängule paremini. Ta on võimeline väga head tennist mängima ja kuna minu ettevalmistus liival pole olnud see, miks ta võiks olla, siis tuleb kindlasti raske lahing,» sõnas eestlanna

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles