Kuld libises küll käest, kuid karjääri 11. tiitlivõistluste medal on siiski tõsiasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Meeste sprindi lilletseremoonia. 1. Krystof Bogar, 2. Vojtech Stransky, 3. Lauri Malsroos.
Meeste sprindi lilletseremoonia. 1. Krystof Bogar, 2. Vojtech Stransky, 3. Lauri Malsroos. Foto: Margus Hallik

Falunis jätkuvatel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel jõudis Lauri Malsroos viieaastase vaheaja järel taas MM-võistluste medalivõiduni. Kogenud 36-aastasele eestlasele on see karjääri 11. tiitlivõistluste medaliks.

Väga tugeva lõpuga võitis 9,3 km pikkusel sprindirajal napi kahesekundilise eduga oma karjääri kuuenda MM-kulla Krystof Bogar (aeg 24.29).

Käesoleval MMil juba lühiraja võitnud tšehhi tugevust näitab asjaolu, et tema auhinnakapis on puhta mägirattasõidu MMi teatemedal ning mägirattasõidu MK-sarjas on tema parimaks tulemuseks 13. koht.

Hõbemedali teenis teine tšehh Vojtech Stransky, kes juhtis võistlust küll pikalt, kuid pidi viimasel paarisajal meetril siiski liidrikoha loovutama.

Varasemalt kahel korral (2015 ja 2019) sprindis Euroopa meistriks tulnud ning samal distantsil oma pika ja eduka karjääri jooksul ka MM-hõbeda (2013) ja kaks pronksi (2015 ja 2017) teeninud Lauri Malsroos ei olnud finišeerides oma sõiduga sugugi rahul.

Võistluse algusosas ajas ta segi kontrollpunktid 3 ja 5 ning kolmandasse kontrollpunkti jõudes ei teinud ta seal kohe märget. Väikese segadushetke tõttu oli ta esimeses vaheajapunktis alles kümnes, kaotades liidrile 26 sekundit.

Lisaks ei saanud Malsroos ka kaardivahetuses kohe esimesel katsel kaarti sõidu pealt vahetatud ning alles väga tugeva sõiduga raja teisel poolel võttis ta liidri vastu 11 sekundit tagasi. Finišis leidis pronksimees, et kuldmedal oli vägagi reaalne, mistõttu oli tal erakordselt kahju kahe õnnetu juhtumiga kaotatud paarikümnest sekundist. Eriti arvestades, et esikohast jäi sel korral puudu vaid 15 sekundit.

Kerge pettumus alla neelatud, leidis Malsroos siiski, et võib tulemusega rahule jääda. «Medal on siiski medal! Hea on tõdeda, et kõigest hoolimata olen jätkuvalt tippkonkurentsis,» sõnas MK-sarjas nõnda viiendal kohale tõusnud eestlane. 

Ka naiste seas oli eestlastel põhjust rõõmustamiseks, sest oma karjääri parima MM-tulemuse sõitis välja Piibe Tammemäe, saavutades sprindis 17. koha. Temagi oli üldjoontes oma sõiduga rahul, kuid potentsiaali oli ka veel paremaks tulemuseks, mis jäi paari väiksema orienteerumisvea ja aset leidnud kukkumiste taha.

Teiste eestlaste kohad: 42. Sander Pritsik, 36. Marek Karm, 56. Mihkel Järve, 36. Eleri Hirv, 38. Mari Linnus.

Juunioride MMi arvestuses oli Eesti parim 12. koha saavutanud Mihkel Mahla ja naisjuunioride seas 16. kohaga Liis-Marii Kaso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles