PM OREGONIS Kanteri noor õpilane tuli maailmameistriks võimsa tulemusega: teadsin, et mul on suureks heiteks võimu

Jarmo Jagomägi
Copy
Maailmamester Kristjan Ceh.
Maailmamester Kristjan Ceh. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

23-aastane kettaheitja Kristjan Ceh tõetas Oregoni MMil, et vaatamata noorele eale – eriti antud ala kontekstis – juba väga küps.

Vaikselt kindlust kogunud sloveen põrutas võiduheite, MMi rekordit tähistava 71.13 kolmandal katsel. Esikoha toonuks talle ka viienda vooru 70.51.

Tõsi, kindlasti väärib märkimist ka hõbedamees, legendaarse Virgilijus Alekna 19-aastane poeg Mykolas. Leedulane sai parimal katsel kirja 69.27, 67 meetri joone alistas ta veel kahel korral. Pronksi teenis kogenud Andrius Gudžius (67.55).

«Teadsin, et mul on suureks heiteks võimu. Aga see oli mu esimene tõeline suurvõistlus. Alguses liikusid peas erinevad mõtted,» sõnas Ceh võistluse järel.

«Muidugi tahtsin esimese katsega positsiooni kindlustada, aga parim heide tuli kolmandas voorus. Võistlus oli Euroopa karusselliga võrreldes hoopis teistsugune, aga ootasin seda väga. Siinne heitering oli väga kiire, aga tingimused on kõigile samad. Pidin lihtsalt end usaldama.»

Kristjan Ceh heitis finaalis kahel korral üle 70 meetri.
Kristjan Ceh heitis finaalis kahel korral üle 70 meetri. Foto: EZRA SHAW/AFP/Scanpix

Värske tšempioni edus mängib väga olulist rolli tema treener, Eesti kettaheitelegend Gerd Kanter. Nende teed ristusid mullu sügisel. Koostöö on olnud viljakas, kevadel nihutas Ceh isikliku rekordi 71.72 peale, mis on läbi aegade kümnes tulemus. 

Pole kahtlustki, et ta läheb favoriidina ka mõne nädala pärast peetavale EMile. «Selleni on nüüd veidi aega. Veedan nüüd mõne päeva kodus Sloveenias ja seejärel lähen Eestisse treeneri juurde,» rääkis Ceh lähiaja plaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles