Bruusi valguses: kes eestlastest on varem kergejõustiku maailmarekordit* omanud?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kõrgushüppaja Karmen Bruus kerkis kõrgusele, kuhu ükski teine eestlanna varem küündinud pole. Jutt käib siis omaealiste tipptulemusest.
Kõrgushüppaja Karmen Bruus kerkis kõrgusele, kuhu ükski teine eestlanna varem küündinud pole. Jutt käib siis omaealiste tipptulemusest. Foto: CJ GUNTHER/Scanpix

17-aastane Karmen Bruus sai USAs Oregonis toimuval kergejõustiku MMil hakkame tõelise vägiteoga, kui viis isikliku rekordi finaalis 1.96ni, korrates nõnda nii Eesti rekordit kui ka U18 vanuseklassi maailma tippmarki. 

Postimees otsustas selle vägiteo valguses võtta appi kergejõustiku(statistika) korüfeed Peeter Randalu ja Holger Peeli, et kolistada mõttepööningul küsimusega: kes eestlastest on veel säärase maailmarekordilise tembuga hakkama saanud?

Omaealiste tippmarkidest rääkides ei saa mõistagi üle ega ümber varalahkunud mitmevõistlejast Valter Külvetist, kelle 1981. aastal kümnevõistluses kogutud 8221 punkti (praeguse tabeli järgi 8104 punkti) on mõnes mõttes siiani U18 vanuseklassi tipptulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles