Malemaailm saab uue tšempioni: Carlsen loobub venelase vastu tiitlit kaitsmast

Christopher Krutto
Copy
Magnus Carlsen.
Magnus Carlsen. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

2013. aastast alates malemaailma valitsenud norrakas Magnus Carlsen andis teada, et loobub tänavusest tiitlimatšist venelase Jan Nepomnjaštšiga.

31-aastane norralane on tükk aega mõelnud, kas astuda maletroonilt kõrvale või mitte, kuid möödunud aastal kaitses ta igatahes veel tiitlit Nepomnjaštši vastu.

Carlsen ütles juba mullu, et teda motiveeriks üksnes 19-aastase Prantsusmaa talendi Alireza Firouzjaga finaalis kohtumine. Seda võimalust tal ei tekkinud, sest pretendentide turniiri võitis Nepomnjaštš.

«Olen sellest enam kui aasta mõelnud, ilmselt umbes poolteist aastat. Olen rääkinud inimestega oma tiimis ja FIDEs (rahvusvaheline maleliit - toim.), rääkisin ka Janiga. Lõpptulemus on, et ma ei ole motiveeritud veel ühe matši mängimisest,» rääkis Carlsen taskuhäälingus «The Magnus Effect».

Carlsen kohtus küll pärast Madridis peetud kandidaatide turniiri FIDE kõrgemate juhtidega. Kuigi väidetavalt esitas ta seal nõudmisi, mille täitmisel võiks siiski vähemalt ühe matši veel pidada, siis norraka sõnul see nii ei olnud.

«Mul polnud mingeid nõudmisi või soovitus. Neil oli paar soovitust, aga asja mõte oli neile öelda, et ma ei kaitse oma MM-tiitlit,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles