Tänak: tahaksin veel vähemalt ühe MM-tiitli eest heidelda

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Eero Vabamägi

Autoralli MM-sarja tänavust hooaega on kindlalt valitsenud soomlane Kalle Rovanperä (Toyota), kelle edu lähima jälitaja, Hyundai piloodi Thierry Neuville'i, ees on juba mäekõrgune. Ott Tänak avaldas, mis on Rovanperä saladus ja millised on tema enda ambitsioonid.

Soome ralliportaal Rallit.fi uuris Tänakult, miks Rovanperä on tänavust hooaega domineerinud. Seitsmest rallist on ta võitnud ju lausa viis ja Neuville on 21-aastasest soomlasest MM-arvestuses maas juba 83 punktiga maas.

«See on tegelikult päris lihtne. Ta on sarja absoluutselt parimas autos,» oli Tänak otsekohene.

«Lisaks on tema ümber tiim, mis tahab teha kõik, et võita MM-tiitel. Kui on selline komplekt, siis on taolised tulemused võimalikud,» lisas ta.

Tänaku ainuke MM-tiitel pärineb 2019. aastast, kui ta sõitis samuti Toyotas. Järgmisest hooajast suundus ta Hyundaisse, kus pole veel sellist edu saavutanud. Siiski loodab eestlane, et ühel päeval õnnestub tal taas tippu tõusta.

«Tahaksin veel vähemalt ühe tiitli eest võidelda. Hetkel teeme tööd, et sellisele tasemele jõuda ja meil oleks selline tiim ning auto, mis saaks tööga hakkama,» seletas Tänak.

Ühtlasi võttis Rally Estonia kolmas mees tabavalt kokku Eesti MM-etapi. «Me jooksime reedel 100 meetri finaali, aga need tüübid alles soojendasid ennast. Selline on meie tase,» vihjas Tänak Rovanperäle ja Evansile, kes said Lõuna-Eesti teedel vastavalt esimese ja teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles