Teise ülisuure võidu järjest saanud Eesti U20 koondis läbis EMi alagrupi puhaste paberitega

Postimees Sport
Copy
Eesti U20 noormeeste korvpallikoondis
Eesti U20 noormeeste korvpallikoondis Foto: fiba.basketball

Eesti U20 korvpallikoondis alistas Tbilisis toimuval B-divisjoni EM-turniiril kolmapäevases viimases alagrupikohtumises suurelt 95:48 (23:16, 31:7, 25:7, 16:18) Luksemburgi ja läbis sellega turniiri grupifaasi puhaste paberitega. Eesti koondis jätkab turniiri reedel peetava veerandfinaalkohtumisega.

Nagu teisipäevases matšis Rumeenia vastu, nii ka täna mängu võitjas ühelgi hetkel kahtlust polnud ning küsimus oli vaid, kui suureks eestlaste eduseis kujuneb. Kõikides  kategooriates oli Eesti U20 koondis vastasest selgelt üle: punktid pallikaotustest 34:5, kiirrünnakupunktid 33:8 ja teise võimaluse punktid 23:2, kirjutab Basket.ee.

Kokku vaid viis pallikaotust teinud Eesti esinduse resultatiivseimaks kerkis 15 punkti, 6 lauapalli ja 3 vaheltlõiget kogunud Joosep Heinla. Joonas Riismaa arvele kanti 13 silma, 7 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu, Sverre Aav sai kirja 13 punkti, 5 söötu ja 3 vaheltlõiget, Markus Ruubel lisas 13 silma ja 5 lauapalli, Kasper Suurorg tõi 12 punkti, 4 lauapalli ja 4 söötu ning Mait Peterson lisas 10 silma.

Peatreener Alar Varrak kasutas täna kümmet mängijat, kui teist kohtumist järjest ei teinud kaasa Markus Ilver ning sel korral ei mänginud ka Kaspar Sepp. Peatreener Varraku teisipäevasest kommentaarist selgus, et turniiril on liikvel mingisugune kõhuviirus, mis pole jätnud puutumata ka Eesti meeskonda.

Luksemburgi U20 koondise parimatena kerkisid esile 12 punkti ja 6 lauapalli kirja saanud Jonathan Diederich, 10 silma ja 6 lauapalli kogunud Dan Mantz ning 8 punkti ja 5 lauapalli peale jäänud Colin Braun.

«Täna oli enamus mänguaega taas meie kontrolli all, nagu eilegi. Üsna kindel võit ja jällegi, palju õnne võistkonnale. Aga selge on see, et reedest alates on teist masti satsid vastas ning me ei tohi kahe suure võidu peale ennast kuidagi lõdvaks lasta. Homme teeme kerge trenni ning vaatame videot ja reedel on Gruusia või Põhja-Makedoonia meil vastas ning see tuleb hoopis teine mäng,» andis koondise juhendaja Alar Varrak otse Tbilisist kiire kommentaari.

Eesti U20 koondis lõpetas seega A-alagrupi täisedu – nelja võiduga, teisena pääseb veerandfinaali Island (3-1) ning madalamate kohtade eest jätkavad heitlust Rumeenia (2-2), Holland (1-3) ja Luksemburg (0-4).

Eesti korvpallikoondise vastaseks tuleb veerandfinaalis B-grupi teise koha tiim, kelleks saab olema kas Põhja-Makedoonia või Gruusia. Hetkel on mõlemal tiimil kaks võitu ja üks kaotus ning grupi teine koht selgitatakse tänaõhtuses omavahelises heitluses. B-grupi võitis täiseduga Rootsi U20 esindus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles