BLOGI ⟩ Kontaveit sai Hamburgis kodupubliku lemmikult loobumisvõidu ja jõudis poolfinaali

Christopher Krutto
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: IMAGO/tennisphoto.de/Scanpix

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) jõudis Hamburgis WTA 250 turniiri poolfinaali, kui sai sakslannalt Andrea Petkovicilt (WTA 67.) seisul 6:0, 2:0 loobumisvõidu.

Kontaveit alustas mängu väga enesekindlalt ja hoidis oma servi nulliga. Seejärel sai ta esimese murde. Kõige pingelisem geim oli seisul 3:0, kui maailma teine reket sihtis oma teist murret. Petkovic hakkas kõvasti vastu, kuid Kontaveidi surve oli nii kõva, et lõpuks maandus 34-aastane sakslanna löögilt halvasti ja hoidis seejärel kinni vasakust sisereiest.

Pärast seda oli näha, et Petkovic oli raskustes. Kontaveit võitis avaseti 6:0 ning ka teises esimesed kaks geimi, mille järel otsustas kodupubliku ees mänginud sakslanna, et pole mõtet enam vigase jalaga punnitada ning andis loobumisvõidu. Kokku kestis kohtumine kõigest 40 minutit.

Kontaveidi üleolek väljendus selgelt ka statistikas. Esimeselt servilt võidetud punktide protsent oli tal 77 ja teiselt servilt lausa 86. Petkovicil olid vastavad näitajad kõigest 27 ja 38.

Seetõttu pole ka ime, et Kontaveit oli Petkovicist mäekõrguselt üle ka tõrjel, kus tema esimese servi tõrjetest võidetud punktide protsent oli 73 ja teiselt servilt oli sama näitaja 62. Sakslannal olid need arvud vastavalt 23 ja 14. Tõsi, neli geimi mängis Petkovic ka vigasena ja see jättis statistikasse oma jälje.

Poolfinaalid peetakse Hamburgis homme ja seal on Kontaveidi vastaseks neutraalse lipu all võistlev Anastasia Potapova (WTA 63.), kes alistas täna turniiril kolmandat asetust omanud Barbora Krejcikova (WTA 19.).

Enne kohtumist

Kontaveidi ja Petkovici duell peetakse peaväljaku teise matšina. Enne neid astuvad võistlustulle Barbora Krejcikova ja Anastasia Potapova. Kui esimene mäng algab Eesti aja järgi kell 12, siis Kontaveidi ja Petkovici duelli juurde on märgitud, et see ei hakka enne meie aja järgi kella 13.

Kontaveit ja Petkovic on varem läinud vastamisi kahel korral. Esimest korda juhtus see 2017. aastal Roomas liivaväljakul ja teist korda 2021. aastal Moskvas kõva kattega platsil. Mõlemal puhul võitis Kontaveit kahes setis.

Poolfinaalis läheb neljapäevase kohtumise võitja vastamisi ka Krejcikova või Potapovaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles