Inglismaa pääses EMil poolfinaali, karantiinist vabanenud peatreener kavaldas vastased üle

Karl Mihkel Eller
Copy
Georgia Stanway (paremal) tähistab 2:1 võiduväravat.
Georgia Stanway (paremal) tähistab 2:1 võiduväravat. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Naiste jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel alistas võõrustaja Inglismaa Brightonis toimunud veerandfinaalis Hispaania lisaajal 2:1 ning pääses poolfinaali. Otsustavaks said Inglismaa peatreeneri Sarina Wiegmani taktikalised vahetused, kusjuures hollandlanna pääses napilt kolm tundi enne kohtumise algust koroonakarantiinist.

Kohtumise avapoolajal väravaid ei löödud, kuid 54. minutil viis Esther Gonzalez külalised juhtima. Neli minutit hiljem tegi Wiegman kolm vahetust korraga, mis tõid mängu teravust. Viigiväravat otsisid inglannad kaua, kuid jõudsid sihile 84. minutil. Autoriks vahetusest sekkunud Ella Ann Toone, väravasöödu autoriks samuti pingilt liitunud Alessia Russio.

Lisaajale läinud kohtumise võiduväravat ei tulnud Inglismaa koondisel kaua oodata. 96. minutil sai sellega hakkama Georgia Stanway ning kuigi hispaanlannad, kes olid kohtumist paljuski domineerinud, püüdsid viigiväravat, siis neid ei saatnud edu.

Wiegman jätkab Inglismaa naiskonna eesotsas kaotusteta seeriat, mis on väldanud 18 mängu. Inglismaa poolfinaalivastane selgub reedesel, kui vastamisi lähevad Rootsi ja Belgia. Veel võitlevad poolfinaalikoha eesti Saksamaa ja Austria ning Prantsusmaa ja Holland. Need kohtumised toimuvad vastavalt täna ja laupäeval.

Poolfinaalid mängitakse 26. ja 27. juulil ning finaal toimub järgmisel pühapäeval ehk 31. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles