Rasmus Mägi konkurendi armi taga on karm õnnetus (3)

Postimees Sport
Copy
Alison Dos Santos.
Alison Dos Santos. Foto: Charlie Riedel/AP/Scanpix

USAs toimuval kergejõustiku MMil võitis meeste 400 meetri tõkkejooksus kulla brasiillane Alison Dos Santos. 22-aastane Rasmus Mägi konkurent tõmbab eritähelepanu oma välimusega, sest ta peanahk on osaliselt kaetud armkoega. Põhjuseks lapsena toimunud traagiline õnnetus.

Dos Santos kasvas Brasiilias Sao Paulos üles koos vanaemaga. Ühel päeval, kui poiss oli 10-kuune, praadis vanaema köögis pannil kala. Dos Santos tabas kogemata panni käepidet ja ning temast voolas üle kõrvetav õli, mis põletas kõvasti nahka.

Ta sai kolmanda astme põletushaavu ja pidi mitu kuud haiglas veetma. Haiglasse sattus ka vanaema, sest poissi abistades sai ta ka ise vigastada.

Õnnetusest jäid jäljed, mis on siiani nähtavad mitte ainult näol, vaid ka jooksja rinnal ja vasakul käel. Armkude on päikesevalguse käes tundlik, seetõttu kannab staarsportlane sageli mütsi.

Pärast pikaajalist ravi paranes Dos Santos täielikult. Vanemaks saades avastas ta spordi. Tema esimene harrastus oli judo, kergejõustiku juurde jõudis ta alles üheksa aastat tagasi.

«Põletushaavade tõttu oli Alison väga häbelik ja tuli harjutama ainult mütsi kandes. Ta tahtis häbi pärast maa alla vajuda,» on öelnud Dos Santose esimene treener Ana Cláudia Fidélis.

Dos Santos on praeguseks oma häbelikkusest üle saanud ja näib, et ta tõesti naudib tähelepanu keskpunktis olemist. Edaspidi saab ta kaelas kanda lapsepõlveunistust ehk MM-kulda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles