Djokovici ootab ees järjekordne võitlus: tuleb loota, et president Biden teeb talle erandi (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiri võitnud endine maailma esireket Novak Djokovic (ATP 7.) on US Openi nimekirjas, hoolimata sellest, et ta pole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. USAsse sisenemiseks on aga vaktsineerimisest hoidunud serblasel vaja erandit ning seda saab anda Ühendriikide president Joe Biden.

Korraldaja teatas kolmapäeval, et kannab automaatselt oma nimekirja kõik tennise maailma edetabelis olevad mängijad, kes võivad turniiril mängida. Küll aga võivad Djokovicile probleemiks saada USAsse sisenemiseks kehtivad nõuded.

Tema osalemine 29. augustist kuni 11. septembrini New Yorgis toimuval suure slämmi turniiril on lahtine. Djokovici treener Goran Ivanisevic loodab siiski, et tema hoolealune saab US Openil väljakule. «Võib-olla muudab (president Joe – toim) Biden oma meelt,» ütles 2001. aastal Wimbledoni turniiri võitnud horvaat.

Hiljuti on USA kaotanud nõude, et kõikidel sisenejatel tuleb teha koroonatest. Viiruse vastu vaktsineerimine on aga jätkuvalt riiki sisenemise eelduseks, kuigi on tehtud üksikuid erandeid.

«Ma ei ole vaktsineeritud ja ma ei plaani end vaktsineerida,» ütles 35-aastane serblane pärast seitsmendat tiitlivõitu Wimbledonis. Djokovici ainus võimalus on, et USA vaktsineerimiskohustus tühistatakse või et ta saab Bidenilt erandi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles