FOTOD ⟩ Jean Todti liigutavad sõnad tõid Schumacheri abikaasale pisara silma

Postimees Sport
Copy
Michael Schumacheri abikaasa Corinna.
Michael Schumacheri abikaasa Corinna. Foto: Sascha Steinbach/EPA/Scanpix

Seitsmekordne vormel-1 maailmameister Michael Schumacer sai Saksamaa Nordrhein-Westfaleni liidumaa riikliku autasu. Peaministri käest võttis auhinna vastu vormelilegendi abikaasa Corinna koos tütre Ginaga. Pärast Ferrari endise meeskonnapealiku ja Schumacheri peretuttava Jean Todti liigutavat kõnet läks Corinna Schumacher eriti emotsionaalseks.

«Me olime ületamatu meeskond. Michaelile meeldis töötada ja meeskonnale meeldis tema heaks töötada. Me igatseme teda. Michaelil on suurepärane perekond. Nagu mu naine Michelle, on ka tema naine Corinna üks tugevamaid naisi, keda ma tean,» ütles Todt oma kõnes. Seejärel valas Schumacheri naine liigutuspisaraid.

Foto tseremoonialt, vasakult: Nordrhein-Westfaleni peaminister Hendrik Wüst, Corinna Schumacher, Gina Schumacher ja Jean Todt.
Foto tseremoonialt, vasakult: Nordrhein-Westfaleni peaminister Hendrik Wüst, Corinna Schumacher, Gina Schumacher ja Jean Todt. Foto: INA FASSBENDER/AFP/Scanpix

«Keegi ei plaaninud, et kõne läheb nii emotsionaalseks, et isegi pisarad voolavad. On hea, kui sa ei suuda ennast alati kontrollida,» ütles Todt pärast tseremooniat intervjuus Saksa ajalehele Bild.

Schumacheri poeg Mick kuulub praegu F1-sarjas Haasi meeskonna ridadesse ning on sel hooajal võitnud oma esimesed punktid. Kölnis toimunud tseremoonialt ta aga puudus, sest tundis end hommikul halvasti. Sel nädalal sõidetaval Prantsusmaa Grand Prix’il peaks ta aga stardis olema.

Nordrhein-Westfalenist pärit 53-aastast Schumacherit autasustati tema sportlike saavutuste eest võidusõitjana ja ühiskondliku pühendumise eest. Riiklik autasu on Nordrhein-Westfaleni liidumaa kõrgeim autasu. Viimati sai 2019. aastal auhinna endine föderaalne keskkonnaminister Klaus Töpfer.

Pärast 2013. aastal toimunud rasket suusaõnnetust on ta avalikkuse eest varjul ning perekond pole siiani kaotanud lootust, et pikaaegne ravi kannab ühel päeval vilja.

Michael Schumacheri abikaasa Corinna (vasakul) ja tütar Gina-Maria.
Michael Schumacheri abikaasa Corinna (vasakul) ja tütar Gina-Maria. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles