OTSEBLOGI ⟩ Paide sai Armeeniast kätte hea viigi

Christopher Krutto
Copy
Paide Linnameeskonna mängijad.
Paide Linnameeskonna mängijad. Foto: Dmitri Kotjuh

Jalgpalli Konverentsiliiga teise eelringi avamängus tegi Paide Linnameeskond võõrsil 0:0 viigi Armeenia klubi Jerevani Ararat-Armeniaga.

Jerevani jalgpalliakadeemia väljakul peetud mäng toimus tugeva tuule käes, mis jättis kohtumisele oma pitsri. Avapoolajal mängisid Paide mehed vastu tuult ja seetõttu sunniti neid enamasti maast mängima, aga sellega tuldi hästi toime.

Eesti mullune pronskimeeskond alustas kohtumist etemalt ja esimene korralik võimalus tekkis 6. minutil, kui Deabeas murdis palliga kasti ja saatis selle viiekasti joone suunas. Kaimar Saag oli seal nahkkera ka noolimas, kuid kahjuks ei õnnestunud tal jalga piisavalt pikaks sirutada.

Avapoolaja esimesel poolel oli Paide selgelt teravam pool ja poolvõimalusi suudeti veel tekitada. Paaril korral sai näiteks Siim Luts äärelt teravalt tsenderdada, kuid kahjuks ei leidnud need adressaati.

Mida mäng edasi, seda rohkem elasid sellesse sisse ka Ararat-Armenia mängijad. Vaikselt üritati tekitada teravusi Paide karistusalas, kuid üldiselt pidid kodumeeskonna mängumehed piirduma kauglöökidega, sest karistualast suutsid Ragnar Klavan ja Abul Razak Yusif kõik pallid ära klaarida.

Teisel poolajal sai Paide mängida taganttuulega ja võis loota, et see annab Eesti tiimile eelise, kuid pigem haarasid üha rohkem kontrolli väljaku peremehed. Teise poolaja esimese veerandtunni jooksul oli neil mitu enam-vähem teravat võimalust.

57. minutil tõi Paide platsile Ebrima Singhatehi, kes Tbilisi Dinamo vastu mõlemas mängus puuri sahistas. Kahjuks seekord ei piisanud isegi temast, sest Paide korralikult surve alla teisel poolajal enam võõrustajaid ei pannud. Lõpus keskenduti juba seisu hoidmisele ja võimalusel venitati võimalikult kaua.

Seeria teine mäng peetakse järgmisel neljapäeval Pärnu Rannastaadionil.

Enne mängu:

Kui varem pole Paide Linnameeskond Euroopas suurt edu tunda saanud, siis tänavu õnnestus neil jõuda Konverentsiliigas teise ringi.

Avaringis alistati kõigepealt võõrsil 3:2 Tbilisi Dinamo. Kodumäng läks lisaajale ja kuna 1:2 kaotus tähendas, et kahe mängu kokkuvõttes oldi 4:4 viigis, mindi penalteid lööma. Seal jäid peale Paide mängijad.

Kusjuures paari võitjat ootab järgmises eelringis juba Belgia suurklubi Anderlecht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles