Eesti korvpallikoondise üks liidreid siirdus Poola (1)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Janari Jõesaar.
Janari Jõesaar. Foto: Postimees/Scanpixs Baltics

Eesti korvpallikoondislane Janari Jõesaar siirdub uuest hooajast Poola kõrgliigasse. 

Mullu Saksamaa kõrgliigas Bayreuthi ridades pallinud Jõesaar sõlmis lepingu Poola kõrgliiga tiimi Wloclaweki Anwiliga.

Anwil võitis eelmisel hooajal Poola meistrivõistlustel pronksmedali. Suurimaks eduks oli aga eelmisel suvel ilmavalgust näinud ja kaheksa klubiga alustanud Põhja-Euroopa liigas (ENBL) triumfeerimine. Lisaks pallitakse ka uuel hooajal FIBA Europe Cupi sarjas, kus neil põhiturniirikoht juba kindlustatud on.

Eestlase uus tööandja tuli viimati Poola meistriks 2019. aastal.

«Olen väga õnnelik, et saan järgmisel hooajal Anwilis mängida. Olen võistkonna fännide ja koduhalli atmosfääri kohta palju head kuulnud. Ootan pikisilmi oma uute kolleegidega tutvumist. Loodan, et meil tuleb koos hea hooaeg. Tahan, et jõuaksime kõikides sarjades võimalikult kaugele,» rääkis Jõesaar Poola meeskonna kodulehel.

Anwili peatreeneri Przemyslaw Frasunkiewiczi sõnul on ta juba mitmel korral üritanud Jõesaart oma meeskonda tuua.

«Olen Jõesaarel juba kaua silma peal hoidnud ja tahtnud teda mitmel korral oma tiimi tuua. Lõpuks see õnnestus. Kõik, kes vaatasid sellel aastal Eesti - Poola MM-valikmänge, panid Jõesaart tähele. Tema suureks eeliseks on see, et ta saab mängida positsioone 2-4 (viskavast tagamängijast kuni suure ääreni). Mul oli sellist mängijat oma meeskonda väga vaja. Ta on hea viskaja ja oskab suurepäraselt lauapallide eest võidelda,» kirjeldas Anwili treener põhjuseid, mis eestlane oma meeskonda toodi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles