USA tegi kergejõustiku MMil ajaloolise puhta vuugi

Copy
Eugene'i MMi 200 m medalikolmik: hõbedamees Kenneth Bednarek, kulla võitnud Noah Lyles ja pronksmedaliga leppima pidanud Erriyon Knighton.
Eugene'i MMi 200 m medalikolmik: hõbedamees Kenneth Bednarek, kulla võitnud Noah Lyles ja pronksmedaliga leppima pidanud Erriyon Knighton. Foto: IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

USA kergejõustikukoondis on kodusel Eugene'i MMil olnud konkurentsitult kõige edukam riik. 200 meetri meeste finaali kolmikvõiduga kirjutati ennast veel ühe haruldse rekordiga ajalooraamatusse. 

Nimelt sai USA-st esimene koondis, kes on kergejõustiku MMil võitnud naiste või meeste 100 m ja 200 m distantsidel kõik kuus medalit.

100 m jooksu distantsil teenisid ameeriklastest medalid kirkuse järjekorras: Fred Kerley, Marvin Bracy ja Trayvon Bromell.

Poole pikemal distantsil teenis kulla Noah Lyles, kes jooksis välja läbi aegade kolmanda aja 19,31. Hõbeda sai Kenny Bednarek ja pronksmedali Erriyon Knighton.

Ameeriklased on kodustel tiitlivõistlustel kogunud juba 22 medalit: kuus kulda, seitse hõbedat ja üheksa pronksi. Järgmine riik medalitabelis on Etioopia, kelle sportlased on võitnud USA koondise kõrval kahvatuna paistvad kaheksa medalit.

Tagasi üles