Võimas: kindla võidu võtnud U20 korvpallikoondis jõudis EMil poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Eesti U20 noormeeste korvpallikoondis
Eesti U20 noormeeste korvpallikoondis Foto: fiba.basketball

Eesti U20 korvpallikoondis alistas Gruusias, Tbilisis toimuval B-divisjoni EM-turniiril veerandfinaalis kindlalt 81:59 (20:14, 23:19, 21:12, 17:14) Põhja-Makedoonia. Poolfinaalis tuleb eestlaste vastaseks kas Serbia või Läti, olenevalt nende omavahelise veerandfinaalkohtumise tulemusest.

Väga meeskondlikult mänginud Eesti esindus pani võidule aluse kaitses, kus suudeti sisuliselt kõik 40 minutit keskendunult mängida ning vastastele kõik läbimurded ja viskele minekud väga ebamugavaks teha. Kohtumise lõpuks jäi Põhja-Makedoonial protokolli visketabavuseks väljakult vaid 32%, sealhulgas kolmesed 24%, kirjutab Basket.ee.

Eesti U20 koondise liidriks kerkis 28 minutiga 13 punkti, 10 lauapalli, 7 resultatiivset söötu ja 4 vaheltlõiget kirja saanud Joonas Riismaa. Punktiliidriks oli 28 minutiga 18 silma visanud Kasper Suurorg. Johannes Kirsipuu panustas 13 punkti, 5 lauapalli ja 4 sööduga, nurgast kolmeseid 3/5 tabanud Ralf Küttis lisas 9 punkti ning eelmised kaks kohtumist väikese tervisehäda tõttu vahele jätma pidanud Markus Ilver lisas 8 silma ja 8 lauapalli.

Põhja-Makedoonia edukaim oli 18 punkti visanud Marko Milovanovikj, Andrej Mitrevski kogus 10 silma ning nende koondise liider Amar Hot lisas 6 silma ja 14 lauapalli (neist 5 ründelauast).

«Palju õnne võistkonnale ja Eesti korvpallile! Nelja hulka jõuda on, ma arvan, hea saavutus. Turniiril on nüüd veel kaks mängu jäänud ning eks paistab, mis homme ja ülehomme saab, aga seni on väga korralik turniir olnud. Täna samuti, kontrollisime mängu algusest lõpuni ja tuli kindel võit. Vaatame, mis edasi hakkab saama!» jagas peatreener Alar Varrak vahetult pärast matši kõigile ka kiired õnnitlussõnad.

Eesti U20 koondise poolfinaalmäng Läti - Serbia veerandfinaali võitjaga peetakse laupäeval meie aja järgi kell 18.00. Poolfinaali võitja liigub pühapäeval kell 20.15 algavasse finaali ning kaotaja peab püüdma A-divisjoni edasipääsukohta kell 18.00 algavast pronksimatšist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles