Kalev/Cramo lõi käed Hispaania esiliiga skoorikuningaga

Postimees Sport
Copy
Wes Van Beck.
Wes Van Beck. Foto: Kalev/Cramo/Facebook

Kalev/Cramo korvpalliklubi andis teada, et on sõlminud üheaastase lepingu ameeriklasest tagamängija Wes Van Beckiga.

Korvpalluri teekonda alustas Van Beck Westside High Schoolis, kus aitas meeskonnal hooajal 2013-14 tulla oma piirkonna meistriks, samaaegselt osales AAU liiga mängudes endise NBA tagamängija TJ Fordi juhendatavas TJ Ford Elite meeskonnas. Edasi liikus noormängija NCAA I divisjoni, Houstoni ülikooli, kus mängis neli aastat ning andis ennast 2018 NBA drafti üles, seisab Kalev/Cramo Facebooki postituses.

Kuigi Van Beck jäi draftis valimata, sai ta järgneval kahel hooajal võimaluse töötada Los Angeles Lakersi farmklubiga G-liigas, South Bay Lakersiga kuni 2020 jaanuaris liitus ta Kolumbia meistriliigas mängiva Tigrillos de Antioquia meeskonnaga. 18 mänguga tõi ta keskmiselt 16.7 punkti, 6.6 lauapalli ja 2.7 resultatiivset söötu.

2021-22 hooaja veetis ta Hispaanias LEB Oro liigas (tugevuselt teine liiga) Palmer Alma Mediterránea Palma ridades, kus hooaja lõpuks oli ta liiga suurim korvikütt 19.5 punktiga, tabades kolmeseid 42%-ga, lisaks võttis ta keskmiselt 4.6 lauapalli ning jagas 2 resultatiivset söötu 28-s mängus.

Peatreener Heiko Rannula sõnul otsiti meeskonda combo-guardi kes oleks ohtlik nii palliga kui pallita mängus ja lisas: «Wes peaks olema üks meie rünnakuliidritest ja mängija kes mängu olulisematel hetkedel visked enda peale võtab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles