PM OREGONIS ⟩ Kergejõustiku MM-staadionil tuleb õlle eest välja käia varandus

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eranditult igal võistluspäeval kui väravad avatakse, tekib järjekord inimestest, kes soovivad tänavuse MMi sümboolika ja Hayward Fieldi torni taustal pilti teha.
Eranditult igal võistluspäeval kui väravad avatakse, tekib järjekord inimestest, kes soovivad tänavuse MMi sümboolika ja Hayward Fieldi torni taustal pilti teha. Foto: HANNAH PETERS/AFP/Scanpix

Hinnavõrdlus erinevate riikidega kütab inimeste seas sageli vähemalt sama palju kirgi kui tuline spordivõistlus. Postimees inspekteeris kergejõustiku MMi võõrustava Hayward Fieldi alal, kui palju tuleb põnevate mõõduvõttude vahel ja ajal kõhule pai tegemiseks investeerida.

Alustuseks tuleb kiita kohalikku publikut. Isegi mõningate igavamate, hommikuste sessioonide ajal pole olnud staadion tühi. Mõnus sumin käib areeni ümber pidevalt, lisaks kuulub ameeriklaste kultuuri loomulikult oskus kaasa elada.

Pilgeni täis pole üle 12 000 pealtvaataja mahutavad tribüünid olnud – üksikuid vabu istkohti leidub ka tipphetkedel –, ent kui samal ajal ei mahu koridorides liikuma, peab rahvast olema palju. Siinne publik on väga jooksualade usku. Ja nendest puudust pole, nii nagu ka tänu sellele inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles