WRC ulatas ebaõnnesõdurile abikäe ning üritas teda aidata Hyundai Rally1-autosse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Uus-Meremaa rallisõitja Hayden Paddon (vasakul) koos 63-aastase kaardilugeja John Kennardiga.
Uus-Meremaa rallisõitja Hayden Paddon (vasakul) koos 63-aastase kaardilugeja John Kennardiga. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sarja turunduspoole eest hoolitseva WRC Promoteri võistluste juht Simon Larkin lubas, et nad aitavad viia Hayden Paddonil oma uue Hyundai i20 N Rally2 Uus-Meremaale.

Tänavu on uusmeremaalase kavas kolm MM-etappi. Rally Estonia pidi ta koroonasse nakatumise pooleli jätma, aga augusti esimesel nädalavahetusel Soomes peaks Paddon tagasi rivis olema. Seejärel saab teda näha 29.09–02.10 sõidetaval kodusel MM-rallil.

Eelmisel nädalal ütles Paddon kodumaa väljaandele Stuff, et võib-olla jääb tema uus Hyundai Soomest Uus-Meremaale kõrgete logistikahindade tõttu toomata. Viimase 12 kuu jooksul on hinnad kerkinud kolmekordseks ning Paddoni tiimil pole rahaga priisata.

Kodusest MM-etapist soovinuks 2016. aasta Argentina ralli võitja aga igal juhul osa saada. Tema plaan B oli sõita Hyundai i20 AP4ga, kuid Larkini sõnul aitab Promoter Rally2 Uus-Meremaale toimetamisega, sest WRC2-klassis konkurentsi pakkumine pole oluline vaid Paddonile, kuna Larkini sõnul on kohalike kangelaste olemasolu nii turundusliku kui ka sportliku poole pealt väga oluline.

Larkin avaldas ka, et nad üritasid aidata Paddonit Hyundai Rally1-autosse, aga Stuffi loost jääb selgusetuks, kas Larkin rääkis vaid Uus-Meremaa ralli kontekstis või laiemalt.

Küll lisas ta Rally1st rääkides: «Pole saladus, et Hyundai jäi arendustöös teistest maha ja siis oli neil testil avarii (Thierry Neuville sõitis auto mahakandmisele – H. L.), mistõttu pidid nad ehitama uue testiauto. Neil pole praegu lisakeret, millest on kahju. Samas tean, et Hyundai suhtleb Haydeniga järgmise aasta teemal ja see on suurepärane.»

Paddoni viimane MM-etapp enne tänavust Rally Estoniat oli 2019. aasta Suurbritannia ralli. Ta pidanuks tol hooajal osalema Soomes WRC-autoga, kuid tegi testil nõnda ränga avarii, et autot polnud võimalik õigeks ajaks korda putitada. Teda oodati WRCga starti ka sama aasta Austraalia rallil, kuid see jäi metsapõlengute tõttu ära.

Ta on võitnud MM-sarjas 42 kiiruskatset, jõudnud kaheksa korda poodiumile ja teeninud ühe võidu. Parimal juhul oli ta 2016. aastal MM-sarja üldarvestuses neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles