Vipsi karistati ja eestlane jäi punktideta

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jüri Vips Prantsusmaa GP-l.
Jüri Vips Prantsusmaa GP-l. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Vormelisõitja Jüri Vips lõpetas eilse F2-sarja Prantsusmaa GP sprindisõidu kuuendana, kuid sai kohtunikelt karistada ja lõpp-protokolli läheb talle kirja 11. koht.

Vips sai karistada eelviimasel ringil toimunu eest, kui võitles Hitechi meeskonnakaaslase Marcus Armstrongiga kuuenda koha nimel. 

Kohtunikud otsustasid, et kui Vips üritas uusmeremaalasest 15. kurvis seestpoolt mööduda, ei suutnud ta sõidujoont hoida, mistõttu läks kurv pikaks, eestlane põrkas Armstrongiga õrnalt kokku ja surus maakera kuklapoolelt pärit piloodi rajalt välja.

Vipsile määrati viiesekundiline ajakaristus, mis on tihedas vormel 2-s maa ja ilm.

Kunagine Red Bulli noorteakadeemia liige polnud ainus sõitja, kes sai karistada. Erinevate rikkumiste eest määrati viiesekundiline trahv ka Armstrongile, Théo Pourchaire'ile, ja Enzo Fittipaldile. Sealjuures langes Pourchaire kolmandalt kohalt seitsmendaks.

F2-sarja punktitabelis langes Vips karistusega seitsmendalt kohalt kümnendaks, aga see tähendab, et vahed on lihtsalt pisikesed. Eestlasel on koos 67 silma, aga neljandal kohal olev Jehan Daruvala on 21 punkti kaugusel.

Üldliidrile Felipe Drugovichile tuli Pourchaire'i karistus kasuks, sest brasiillane tõusis prantslase asemel kolmandaks. Drugovichil on punkte 160, talle järgnevad Logan Sargeant (118) ja Pourchaire (116).

Täna sõidetakse Prantsusmaal kell 10.35 algav põhisõit, mille tekstipõhist otseblogi saab jälgida SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles