Tänavuse kergejõustiku MMi medalimees üritas endalt elu võtta

Postimees Sport
Copy
Matthew Hudson-Smith tänavusel kergejõustiku MMil.
Matthew Hudson-Smith tänavusel kergejõustiku MMil. Foto: Charlie Riedel/AP/Scanpix

USAs Eugene'is jätkuval kergejõustiku MMil meeste 400 m jooksus pronksi võitnud Matthew Hudson-Smith avaldas, et üritas mullu endalt elu võtta.

Inglase sõnul oli vahemik 2019-21 tema jaoks kui täielik põrgu, kuid tänu pere ja lähedaste toele on 2018. aasta Euroopa meister 400 m jooksus ja EM-hõbe 4x400 m teatejooksus august välja roninud. 

«2019. aastal rebestasin Achilleuse kõõlust ja reielihast ning tegin viga puusale. 2020. aastal algas koroonapandeemia. 2021. aastal olid mul suured vaimsed probleemid. Paljud ei tea seda, kuid üritasin end tappa,» ütles Hudson-Smith avameelselt.

«Jäin koroona ajal USAsse üksi. Armastan USAd, kuid tahtsin olla oma perega. Mäletan, et rääkisin paljudega spordist loobumisest, aga mu ema ja tüdruksõber ütlesid, et ma annaksin aega. Minust pidi saama elektrik ning üritasin saada rohelist kaarti, [et USAs alaliselt elada ja töötada.]»

Saatus tahtis aga teisiti. Hudson-Smithi rohelise kaardi taotlus lükati tagasi ning mees jätkas spordiga. Nüüd on ta USAs elatud ajast kogunenud võlgadest prii, tema sponsor on Puma ja mees on MM-medalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles