Hokimees eelistas Venemaad ja raha oma sünniriigile (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Fredrik Claesson NHLi trofeega.
Fredrik Claesson NHLi trofeega. Foto: BRUCE BENNETT/AFP/Scanpix

Rootsi hokimängija Fredrik Claesson sõlmis lepingu Moskva CSKAga, kuigi võinuks Põhja-Ameerikast naasta Rootsi.

Nimelt pidas kaitsja läbirääkimisi oma endise leivaisa Djurgårdensiga, kes mängib Rootsi tugevuselt teises liigas. Rootslase agent Aljoša Pilko ütles aga Rootsi väljaandele Expressen, et tegelikult oli Claesson CSKAga käed löönud juba enne uut aastat.

«Kui pidasime läbirääkimisi, anti meile märku, et ta tahab Venemaale minna. Ta on mänginud mitu aastat USAs saamata erilist palka. Seega läks nii, nagu me kartsime,» selgitas Djurgårdensi spordidirektor Kurt Georg Stoppel.

Agendi sõnul olid CSKAga sõlmitu lepingu reeglid selged: «Mängi või maksa raha tagasi. Kontrahti lõpetamine olnuks väga kulukas.» Samuti tõi Pilko lagedale venelaste igihalja jutu, et atleedid pole poliitikud, vaid tegelevad spordiga. «Teeme seda, mis on meie hokikarjääri jaoks parim ja kellelgi pole õigus seda arvustada,» lisas Claessoni abiline.

Claesson mängis viimased kümme aastat Põhja-Ameerikas, esindades erinevaid maailma tugevaima liiga NHLi klubisid. Enamasti teenis ta aga mänguaega nende sõsartiimides, sest NHLis käis ta jääl 170 põhihooaja ja 14 play-off kohtumises.

Rootslane pole ainus läänemaailma hokimees, kes teenib uuel hooajal Venemaal leiba. Näiteks selgus eelmisel nädalal, et Lätit tänavusel Pekingi olümpial esindanud väravavaht Jānis Kalniņš liitus Habarovski Amuriga. 

Kalniņš rääkis kodumaa meediale, et kuigi ta ei poolda venelaste sõda Ukrainas, läheb ta agressorriiki, sest Amur tegi ahvatleva pakkumise ning tema karjäär ei kesta enam kaua. Venemaale kolimise tõttu ei saa ta enam Läti koondist esindada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles