Maailma rikkaim kergejõustiklane saab tänu MMile veelgi jõukamaks (1)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: Reuters/ScanPix

Kergejõustiku MMil uue teivashüppe maailmarekordi 6.21 m püstitanud Armand Duplantis teenib võrreldes oma kolleegidega tohutuid summasid.

«Kuldmedali ametlik boonus on 70 000 dollarit. Armandi jaoks on see väike raha, sest suurem osa tuleb tema sponsoritelt, kes maksavad iga võistluse eest kopsakat tasu. Lisaks veel maailmarekordiboonus,» rääkis Duplantise mänedžer Daniel Wessfeldt.

Rootsi väljaanne Aftonbladet kirjutab, et Duplantis teenib aastas umbes kolm kuni neli miljonit dollarit, mis on kergejõustiklase kohta tohutu summa.

«Võistluste korraldajad üle maailma tahavad, et mu sportlane nende üritustel osaleks. Seega on nad valmis ka selle eest korralikult maksma, sest teivashüpe on mitmetunnine põnevusetendus, mitte üks lühike jooks,» sõnas rootslase mänedžer.

Teivashüppe maailmarekordi mees oli ainus Rootsi koondislane, kes eraldi lennukiga MMile lendas. Lisaks sai ta elada hotellis, mitte koos teiste sportlastega.

Duplantis on nüüd võitnud kulla kõigilt tiitlivõistlustelt: EM, MM ja olümpiamängud. Veel teenis ta kõige kirkama medali sellel kevadel toimunud sise-MMilt.

Tagasi üles