PM OREGONIS ⟩ MMi tordile pandi mesimagusad kirsid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Meeste teivashüppes maailmarekordit parandanud Armand Duplantis võitis oma esimese MM-kulla.
Meeste teivashüppes maailmarekordit parandanud Armand Duplantis võitis oma esimese MM-kulla. Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS/Scanpix

USA kergejõustiku Mekas Eugene’is lõppenud MMile panid vägeva akordi Armand Duplantis ja Tobi Amusan: esimene kruttis meeste teivashüppes maailmarekordi sentimeetri võrra kõrgemale ehk 6.21 peale, teine jooksis naiste 100 m tõkkejooksu poolfinaalis uueks maailmarekordiks 12,12. Finaalis oli nigeerlanna veelgi nobedam ning lõpp-protokolli läks aeg 12,06, kuid see pole lubatust tugevama taganttuule tõttu ametlik tippmark.

22-aastane USAs sündinud, aga rahvusvahelisel areenil Rootsit esindav Duplantis on viimastel aastatel täielikult teivashüpet valitsenud. Kui 2019. aasta Doha MMil võitis ta Sam Kendricksi järel hõbeda, siis seejärel on skandinaavlane noppinud kullad sise-EMilt, sise-MMilt, olümpialt ja lõpuks ka MMilt.

Maailmarekord Eugene’is polnud põrmugi üllatav. Tänavusel sise-MMil Belgradis ületas Duplantis 6.20 ning viis veidi enne MMi toimunud Teemantliiga etapil Stockholmis välistingimustes hüpatud maailma tippmargi 6.16 peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles