Kergejõustiku MMil oli lähedal traagiline õnnetus (1)

Christopher Krutto
Copy
Sondre Guttormsen.
Sondre Guttormsen. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Oregoni kergejõustiku MMil võinuks juhtuda traagiline vahejuhtum, kui samal ajal peeti naiste odaviske finaal ja meeste teivashüppe kvalifikatsioon.

Kuigi algselt ei ole selles midagi imelikku, et kaks ala samal ajal toimusid, siis MMi jaoks kasutatud Hayward Fieldi staadion Eugene’is on ehitatud nõnda, et teivashüppesektor on oda maandumise ala paremal küljel. Mitmel korral maandus oda teivashüppajatele ohtlikult lähedale.

Pärast võistlust andsid Norra teivashüppajatest vennad Sondre ja Simen Guttormsen ka Dagbladetile intervjuu, kus tunnistasid, et võistlus oli ohtlik.

«Enne minu väikse venna hüpet lendas oda peaaegu sektorist välja. Ma arvan, et kui nad viskavad üle 60 meetri, siis on see hoovõturajal,» sõnas Sondre Guttormsen.

Foto ohtlikust olukorrast:

Vennad tunnistasid, et see oli kohati päris hirmus, kui lähedale odad lendasid. Nende sõnul oli põhjuseks, et Hayward Fieldi staadion on klassikalistest kergejõustikustaadionitest kompaktsem ja seetõttu ongi erinevad alad rohkem kokku surutud.

Samas korraldajad selles mingit probleemi ei näinud ja tõid näiteks, et USA meistrivõistluste ajal oli seis sama ja siis ei juhtunud midagi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles