OTSEBLOGI ⟩ Jõudemonstratsiooni teinud Kontaveit alustas Praha turniiri ülikindla võiduga (2)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: IMAGO/tennisphoto.de/Scanpix

Eelmisel nädalal Hamburgis finaali jõudnud Anett Kontaveit (WTA 2.) astus täna väljakule juba Prahas. Naiste tennise Eesti esireket alistas WTA 250 turniiri avaringis grusiini Ekaterine Gorgodzega (WTA 126.) 6:0, 6:1.

Kontaveit võitis mängu eel loosi ja otsutas esimesena servimise õiguse anda Gorgodzele. Maailma teine reket näitas tõrjel taset ja suutis alustada kohtumist murdega.

Oma servigeimil pidi küll Kontaveit siis natuke rohkem vaeva nägema, kuid avasetis ei suutnud Gorgodze eestlanna vastu väga midagi teha. Eesti esireket võitis lõpuks seti 6:0. Kusjuures see kestis kõigest 19 minutit.

Teine sett oli natukene tasavägisem. Kontaveidil õnnestus 4:0 ette minna, kuid siis õnnestus lõpuks grusiinil ühe korra oma servi hoida ja noppida ka geimivõit. Sellega ta ka piirdus, sest viimased kaks geimi kuulusid taas maailma teisele reketile.

Kontaveidi ülekaal joonistus selgelt välja ka statistikast. Eestlanna lõi viis ässa Gorgodze kahe vastu. Kusjuures esimese servi õnnestumise protsent eestlannal lausa 82 grusiini 70 vastu. 

Kõige selgem oli Kontaveidi ülekaal äralöökides, mida tal õnnestus kirja saada lausa 30. Gorgodze avasetis ei saanud kirja ühtegi äralööki, kuid lõpuks kogunes neid kolm. Lihtvigu tuli eestlannal 12 ja grusiinil 13.

Enne kohtumist:

Kontaveit läheb avaringis vastamisi Ekaterine Gorgodzega (WTA 126.) Gruusiast. Tegu on peaväljaku kolmanda matšiga. Päeva esimene matš algab kell 12 ehk Kontaveidi ja Gorgodze duell võiks alata orienteeruvalt kell 15.

Kontaveit ja Gorgodze pole varem kordagi kohtunud, kuid kindlaks favoriidiks on eestlanna, kes jõudis möödunud nädalal Hamburgis finaali. Tõsi, seal jäi eestlanna 2:6, 4:6 alla ameeriklannale Bernarda Perale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles