Ukraina jalgpallilegend tõttas lastele appi: ainult nende sõjakoldest päästmisest ei piisa

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andri Ševtšenko laste keskel.
Andri Ševtšenko laste keskel. Foto: Kuvatõmmis videost.

Ukraina jalgpallilegend Andri Ševtšenko külastas hiljuti Varssavisse tehtud Ukraina laste laagrit, kus tõdes, et kuigi seal viibivad lapsed pole enam otseses ohus, pole nad sõjast siiski veel pääsenud. 

«Ligemale kolm miljonit last on olnud sunnitud selle viie kuu jooksul Ukrainast põgenema ja jätma maha oma kodud. Sõja füüsiline mõju on meile kõigile küll ilmselge, kuid samal ajal ei tohi me ära unustada seda, millist psühholoogilist mõju see noortele inimestele avaldab,» vahendab sport.ua 2004. aastal maailma parimaks jalgpalluriks valitud ründaja sõnu. 

«Sõja kahjud on üüratud. See on täielik laastamistöö, mis on toimunud kõikides linnades. Ent noorte puhul on väga oluline ka sõja psühholoogiline pool. Ei piisa ainult selllest, kui toome lapsed sõjakoldest ära. Me peame nad sõjast ka päriselt päästma,» jätkas Ševtšenko, kes «Save The Children» ehk «Päästke lapsed» projekti raames noortega ühiselt aega veetis. 

«Lastega mängides unustan ka ise kõik õudused. Näha lapsi lihtsalt kilkamas ja ringi jooksmas on tõeline kergendus. Meil tulebki ühiselt, läbi mängu, neid õudusi unustada ning uuesti naeratada,» lausus ukrainlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles