Neuville kirjeldas Hyundai nokk-kinni-saba-lahti olukorda

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport

Hyundai rallisõitja Thierry Neuville avaldas lootust, et meeskond suudab Soome MM-ralliks ette valmistada kiirema auto kui Rally Estoniaks.

Neuville lõpetas Rally Estonia tiimikaaslase Ott Tänaku järel neljandana. Neuville’i sõnul oli tal raske Rally Estoniaks seadistust leida, samuti jäi puudu kiiretel teedel kihutamiseks vajalikust enesekindlusest.

Järgmisel nädalal sõidetakse Soomes samuti kiire MM-ralli, kus Neuville loodab teha juba parema esituse. Tema parim tulemus Soomest pärineb üheksa aasta eest, kui belglane tuli teiseks. Edasi on Soome ralli valmistanud talle pigem pettumust.

«Tegime Eestis autoga palju tööd. Muutsime vedrustust pehmemaks ja jäigemaks ning avastasime mõne põneva asja,» avaldas Neuville WRC kodulehele.

«Soome on erinev ralli, kuid see on ralli, mida naudin. Usun, et suudan seal parem olla. Meil on olnud võimalus testida ning oleme saanud paremast seadistusest natukene enesekindlust. See teeb meile head,» rõõmustas ta.

Hyundai ralliautot on tänavu saatnud rohked tehnilised probleemid. Neuville'i on tehnilised probleemid pahandanud, sest tema hinnangul pidanuks kohe algusest peale olema prioriteediks auto vastupidavus.

«Kui meil on kiire auto, saame teha häid tulemusi. Kuid kui auto pole vastupidav, siis on see keeruline. Eestis oli vastupidavus sada protsenti ja kõik autod jõudsid suuremate probleemideta finišisse, kuid autol polnud kiirust,» lausus belglane.

«Vastupidavus pidanuks olema esimene eesmärk juba hooaja alguses, kuid kahjuks see nii ei olnud. Eesti oli meie esimene võistlus ilma probleemideta, kuid see oli ka esimene ralli, kus ma ei võidelnud võidu või poodiumi eest,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles