Ralliäss kutsus alaliitu üles MM-sarja reegleid muutma

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen. Foto: Sander Ilvest

WRC2 tiitlikaitsja Andreas Mikkelseni hinnangul peaks FIA muutma võistlussarja reeglid ausamaks.

WRC2-sarjas saavad sõitjad osaleda seitsmel MM-rallil, millest kuus paremat lähevad arvesse. Mikkelsen juhib küll WRC2 arvestust, kuid poolakas Kajetan Kajetanowicz on sõitnud temast ühe ralli vähem ning jääb vaid kolme punkti kaugusele.

Mikkelsen on tänavu sõitnud viiel ning Kajetanowicz neljal rallil. Võite on Mikkelsenil kolm, kuid kirjas on ka kaks katkestamist. Poolakas teenis oma ainsa võidu Keenias, kus Mikkelsen ei osalenud ning kus oli Euroopa rallidega võrreldes hõredam konkurents.

Toksport WRT rallimeeskonnas sõitva Mikkelseni hinnangul tuleks WRC2 arvestuse reeglid üle vaadata. «Ma tean, et see on keeruline. Ütleme, et kui oleks viis rallit, kus me kõik peame osalema, siis poleks teised MM-etappide korraldajad rahul. See ongi keeruline osa ja ma ei tea, kuidas seda lahendada,» nentis ta. «Kuid peaksime leidma viisi, kuidas saaksime kõik samadel rallidel sõita.»

Millistel rallidel Mikkelsen veel tänavu võistleb, ei osanud ta hoobilt öelda. «Ütleksin, et Kajto olukord on praegu parem. Peame nuputama, millistel rallidel ta järgmisena sõidab, et saaksime sinna minna ja tema vastu sõita. Mingid kõlakad on, et ta võib sõita Jaapanis ja Uus-Meremaal. Ma ei usu, et me pikki reise ette võtame ja sinna läheme,» lausus Mikkelsen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles