JÄRELVAADATAV ⟩ Haven Kakumäel selgusid Creditea/Teras Beach Cupi parimad

Postimees Sport
Copy

Haven Kakumäel selgusid nädalavahetusel Kiirkasiino rannavolle suvetuuri eelviimase etapi parimad. Tulemused leiab uudise allosast, otsustavate mängude ülekanne on järelvaadatav.

Naiste esineliku mängud

Poolfinaalid:

Salkute – Grudzinskaite vs. Jürgenson – Kuivonen 21:15, 21:13

Zobnina – Kvedaraite vs. Gull – Loorma 21:14, 21:13

Kohamängud:

Jürgenson – Kuivonen vs. Gull – Loorma 17:21, 21:13, 21:13

Salkute – Grudzinskaite vs. Zobnina – Kvedaraite 23:21, 21:18

Meeste esineliku mängud

Poolfinaalid:

Kais – Meius vs. Pomerants – Tamme 21:17, 21:19

Piik – Ennemuist vs. Relins – Sviklis 21:13, 18:21, 22:20

Kohamängud:

Relins – Sviklis vs. Pomerants – Tamme 20:22, 23:21, 15:12

Kais – Meius vs. Piik – Ennemuist 14:21, 21:18, 15:13 

Enne poolfinaale:

Pühapäevane mängupäev algab kell 10 naiste poolfinaalidega. Esimeses kohtumises püüavad finaalikohta Jürgenson – Kuivonen ja Salkute – Grudzinskaite, kell 10.50 on võistlustules Gull – Loorman ja Zobnina – Kvedaraite.

Kell 11.40 kohtuvad meeste esimeses poolfinaalis Pomerants – Tamme ja Kais – Meius, 12.30 pannakse pall mängu Piik – Ennemuisti ja Relins – Sviklise vahel.

Pühapäeva ajakava:

10.00 Jürgenson/Kuivonen – Salkute/Grudzinskaite

10.50 Gull/Loorman – Zobnina/Kvedaraite

11.40 Pomerants/Tamme – Kais/Meius

12.30 Piik/Ennemuist – Relins/Sviklis

13.20 naiste pronksimäng

14.10 meeste pronksimäng

15.00 naiste finaalmäng

15.50 meeste finaalmäng

Laupäevane võistluspäev:

Kiirkasiino rannavolle suvetuuri viiendal etapil võitsid alagrupi ja tagasid sellega koha veerandfinaalis Marily Lass – Merilyn Jõearu, eelmise etapi hõbedal lõpetanud Liisa-Lotta Jürgenson – Eva Liisa Kuivonen ning Leedu paarid Irina Zobnina – Daniele Kvedaraite ja Monika Salkute – Rugile Grudzinskaite. Vaheringi kaudu jõudsid veerandfinaali ka Elina Lebedeva – Salme Adeele Hollas, Maret Kuuse – Laura-Liisa Maiste, Gerli Gull – Mari Loorman ja Annaliisa Mals – Maria Säästla.

Pühapäevasesse poolfinaali jõudsid Jürgenson ja Kuivonen, alistades veerandfinaalis 2:0 (21:17, 21:18) Lebedeva – Hollase. Poolfinaali mängisid end ka Gull – Loorman, kes võitsid veerandfinaalis 2:1 (19:21, 21:19; 15:12) Lassi ja Jõearu. Veerandfinaalis ei vääratanud ka favoriitide sekka kuuluvad leedulannad Zobnina – Kvedaraite ja Salkute – Grudzinskaite, lülitades ülekaalukate 2:0 võitudega konkurentsist vastavalt Kuuse – Maiste ja Mals – Säästla.

Vaata kõiki naiste tulemusi.

Meeste turniiri alustasid alagrupi võiduga ning kohaga veerandfinaalis Urmas Piik – Siim Ennemuist, Kaspar Pomerants – Rauno Tamme, Dmitri Korotkov – Jaan Rebel ja eelmise etapi parim paar Kaur Erik Kais – Rasmus Meius. Vahegrupimängude kaudu jõudsid kaheksa esimese sekka ka Meris Pärna – Markus Maila, Karl Jaani – Timo Lõhmus, Siim Rantanen – Sander Talistu ja lätlased Arnis Relins – Aivars Sviklis.

Pühapäevasesse poolfinaali edenesid neljandikfinaalis Pärna ja Maila 2:0 (23:21, 21:19) alistanud Kais – Meius, kolme geimi vajasid nelja parema paari sekka pääsemiseks Pomerants – Tamme, kes võitsid 2:1 (19:21, 22:20, 15:12) Jaanit ja Lõhmust. Poolfinaali jõudsid ka Piik – Ennemuist, kes võitsid play-off-mängus Rantanen – Talistut. Veerandfinaalis langesid konkurentsist äsja MK-etapil Poolas karastust saanud Korotkov ja Rebel, kes kaotasid 1:2 (21:23, 21:15, 14:16) Läti paarile Relins – Sviklis.

Vaata kõiki meeste tulemusi.

Enne võistlust:

Meespaare on osalemas 21, naisi on registreerunud 17 paari. Reedel algusega kell 18.00 peetakse kvalifikatsiooniturniirid, laupäeval toimuvad alagrupimängud ja veerandfinaalid, pühapäeval poolfinaalid ja medalimängud. Laupäeval ja pühapäeval algab võistluspäev kell 10.00. Pühapäevastest kohtumistest näeb otsepilti Postimehe vahendusel.

Vaata kõiki osalejaid.

Meeste turniiril on kohal eelmisel etapil Kloogarannas esikoha võitnud Kaur Erik Kais ja Rasmus Meius ning neile finaalis alla jäänud Urmas Piik ja Siim Ennemuist, kes on sel hooajal olnud väga heas hoos. Poodiumi kõige kõrgemale astmele soovivad kindlasti astuda ka Dmitri Korotkov ja Jaan Rebel, kes osalesid nädalavahetusel esmakordselt koos MK-etapil Poolas.

Creditea/Teras Beach Cup on mitmele mängijale peaprooviks enne augusti alguses esmakordselt toimuvat rannavolle Rahvuste Karikat, kus Eestit esindavad lisaks meie esiduole Kusti Nõlvakule ja Mart Tiisaarele Kais – Meius ja Korotkov.

Haven Kakumäel on kohal ka alati heas vormis olevad vanameistrid Kaarel Kais ja Argo Arak, Karl Jaani – Timo Lõhmus, Kaspar Pomerants – Rauno Tamme jt tugevad paarid, kaasa teeb ka kaks duot Lätist (Valdis Stalidzans – Armands Putnis ja Arnis Relins – Aivars Sviklis).

Vaata meeste ajakava ja tulemusi.

Naiste turniiril on esikoha nimel oodata tasavägist võitlust, sest viimasel etapil võitjaks tulnud Eesti parim naispaar Heleene Hollas ja Liisa Soomets seekord kaasa ei tee. Küll aga on kohal Kloogaranna etapil hõbedale tulnud Liisa-Lotta Jürgenson ja Eva Liisa Kuivonen ja ka kolmanda ning neljanda koha omanikud ehk Annemar Neiland – Merike Errit ja noortekoondislased Karlotta Katta – Liisa Põldma.

Eestlannadele pakuvad konkurentsi ka kaks duot Leedust – Monika Salkute – Rugile Grudzinskaite ja Irina Zobnina – Daniele Kvedaraite.

Vaata naiste ajakava ja tulemusi.

Kiirkasiino rannavolle suvetuuri järgmised etapid:

30.–31. juulil – Haven Kakumäe Optibet rannaareenil CREDITEA/TERAS BEACH Cup

6.–7. augustil Paides TARISTON Cup

26.–28. augustil Pärnus Eesti meistrivõistlused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles