Soome meedia: WRC-sarjaga liitub kaks uut Euroopa rallit

Christopher Krutto
Copy
Sebastien Loeb 2009. aasta Kürpose rallil. Nüüd võib võistlus uuesti kalendrisse naasta.
Sebastien Loeb 2009. aasta Kürpose rallil. Nüüd võib võistlus uuesti kalendrisse naasta. Foto: PETROS KARADJIAS/AP/Scanpix

Soome ajalehe Keskisuomalaineni ametlikust Soome ralli ajakirjast koorus välja, et tuleval hooajal võib autoralli MM-sarjaga liituda kaks uut Euroopa rallit.

Praegu käib kibe töö, et järgmise aasta autoralli MM-sarja kalender kokku saada. Kokku loodetakse pidada 14 etappi, millest kaheksa toimuksid Euroopas ja kuus mujal.

Kuna Euroopas on MM-sarja kuuluda tahtvaid rallisid rohkem kui kohti, siis peab keegi ka ruumi tegema. Nii ongi seis selline, et Portugali ja Kataloonia rallid võivad oma koha kaotada ning nende asemel tulevad hoopis Küpros ja Läti.

Kui Küprosel on ka varem MM-rallisid sõidetud (viimati 2009. aastal – toim), siis Lätis pole veel ühtegi etappi toimund. Pärast koroonapandeemia puhkemist räägiti, et seal võiks toimuda üks etapp, kuid lõpuks jäi see plaan toona katki.

Kusjuures WRC Promoteri võistluste juht Simon Larkin avaldas, et järgmisel aastal ollakse veel minemas ka Lähis-Idasse, ilmselt Saudi Araabiasse. Soov on naasta ka USAsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles